• Personaje principale: Thanos (Josh Brolin) si Thor ( Chris Hemsworth)
  • Regizor: Anthony Russo, Joe Russo
  • Durata: 151 minute
  • Casa de distributie: CineForum
  • Lansare in Romania: 27.04.2018

Ultima data cand am tinut cu toata inima cu o tabara, era cand lumea era impartita in fani Thalia si fani Natalia Oreiro (multumesc, Netflix si HBO, ca m-ati vindecat de telenovelita). A trecut ceva timp de atunci, acum la moda este sa-ti exprimi apartenenta la tabara DC sau Marvel. Ceea ce mi-a ridicat cateva probleme pentru ca n-am avut niciodata o pasiune pentru supereroi. Nu-i de mirare, atunci, ca singurul motiv pentru care am ajuns la Avengers Infinity War este pentru ca a spus Malaezu ca il astepta de 10 ani. Insa dupa ce-am vazut fenomenul asta de pelicula, ei bine, nu mai pot da inapoi.

Avengers Infinity War

Personajele importante din universul Marvel se reunesc in numar spectaculos, cum doar o nunta de la tara ar mai putea s-o faca. Motivul pentru care toata lumea da going la eveniment este pentru ca Thanos, un gigant amator de pietre pretioase, si-a pus in gand sa faca macel in univers.

Asa ca Avengers, lasand deoparte disputa din episodul anterior, fac echipa cu Guardians of the Galaxy si incearca sa-l opreasca pe Thanos sa colecteze Pietrele Infinitului, zamislite la nasterea universului, care i-ar putea aduce raufacatorului puterea suprema pe viata si pe moarte.

Impresie generala –  atunci cand aduni prea multe persoane la un loc, se cam fasaie treaba, dar uite ca astora de la Marvel le-a iesit bine pasenta

N-am decat cuvinte de lauda pentru filmul asta, asa ca adun argumentele intr-o lista tocmai buna sa te convinga si pe tine, omule care n-ar face dintr-un film cu supereroi o prioritate, sa petreci aproape 3 ore din zilele urmatoare in cel mai inspirat mod:

  1. Filmul asta aduce o noua perspectiva asupra scenariilor cu supereroi –  Avengers Infinity War cred ca a fost un pariu riscant pentru oamenii ce au lucrat la acest proiect grandios (si crede-ma ca sunt cu duiumul, i-am parcurs eu in generic, asteptand credit scenes de la final). Asta pentru ca cel de-al 19-lea film Marvel aduna peste 60 de personaje importante din comic books si le comprima intr-un scenariu care-l pune in valoare doar pe Thanos. Spre exemplu, Black Panther, al carui film a devenit numarul 1 la incasari in segmentul de filme cu supereroi), a avut vreo 5 replici amarate. Producatorii au mizat pe faptul ca afectiunea pentru personaje este deja castigata din peliculele anterioare dedicate, asa ca s-au folosit de asta ca sa adune supereroii intr-un scenariu de lupta, in care accentul cade pe efectul colectiv, nu pe personajele individuale.   A fost un pariu de succes.
  2. Avengers Infinity War are un umor de zile mari – cam o data la 10 secunde, vreun personaj mai scapa o poanta iar eu hahaiam cu Simona Mocanu. Spre exemplu, o sa te rog sa te uiti si tu la film si sa-ti dai cu parerea daca efortul lui Bruce de-a se transforma in vlajganul Hulk nu era de fapt o metafora pentru disfunctia erectila. De la chichite gen porecla „iepure” pusa de Thor lui Rocket ratonul pana la invidia lui Star-Lord pentru Thor, pelicula e presarata cu umor reusit si constant.
  3. De altfel, umorul nu scoate din scena emotionalul. Moartea isi face loc inca din primele scene, insa finalul este cel care o sa te rupa pentru ca, fan sau nu, o sa iti para rau de sfarsitul imprevizibil. In plus, chiar daca „We don’t trade lives” este motto-ul episodului, Avengers Infinity War este o insiruire de sacrificii din dragoste, prietenie, loialitate sau convingere.
  4. Are unul dintre cel mai bine conturati raufacatori – Thanos are o poveste bine slefuita, o motivatie credibila pentru care nimiceste populatiile planetelor si un aspect suficient de grotesc cat sa-i fie imposibil vreodata sa joace un rol pozitiv, chiar daca-l imbraci intr-un tutu roz. Lupta lui este o metafora pentru teoriile conspirationiste cum ca leacurile pentru cancer si alte maladii fatale s-au gasit deja, dar nu sunt facute publice pentru ca si-asa planeta e suprapopulata si-am ajunge toti sa murim de foame. Si slujitorii lui Thanos contribuie la succesul lui de raufacator. O nota de final la acest punct: ai observat cum, eliminand nasul de pe chipul personajelor negative, le creste credibilitatea de aratari malefice?
  5. Este un proiect atat de grandios incat actorului ce l-a jucat pe Spider-Man nu i s-a dat scenariul inainte de filmari, pentru ca avea reputatie de gura sparta iar interpretul lui Iron-Man a dat ordin sa-i fie carata mobila de acasa in casa pe care-a avut-o in timpul filmarilor si echipa a executat, ca nimic nu i-ar sta in cale realizarii Avengers Infinity War.

In final, te sfatuiesc sa arunci un ochi si la ce spune Cineamator despre film si sa-ti rezervi biletul la IMAX, ca doar nu s-or fi dat peste cap echipe intregi de CGI degeaba.

 

 

 

Comments

comments

2 thoughts on “5 argumente sa vezi Avengers Infinity War, chiar daca nu esti fan Marvel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.