• Personaje principale: Marianne (Tilda Swinthon) si Harry (Ralph Fiennes)
  • Regizor: Luca Guadagnino
  • Casa de distributie: Odeon
  • Durata: 120 minute
  • Lansare in Romania: 4 martie

Oamenii o stiu pe Dakota Johnson din celebrul 50 Shades of Grey, asa ca o asociaza cu scene erotice si treburi promiscue. Dupa ce am vazut-o in How to be single, as fi sarit in ajutor ca sa spun ca fata nu e facuta fix pe calapodul ala si mai duce si alt fel de roluri. Dar dupa A bigger splash, nu mai pot zice nimic. Da-i Dakotei Johnson ce-i al Dakotei Johnson.

A bigger splash

A bigger splash este povestea a 4 personaje imbarligate in multiple combinatii intre ele: Marianne, o vedeta rock aflata in recuperare vocala pe-o insula italieneasca, Paul, iubitul ei, Harry, fostul iubit al lui Marianne si fostul prieten al lui Paul, si Pen, aparent recent-gasita fiica a lui Harry.

Doza de erotism si vapaie sexuala din film concureaza cu mai vechiul film al Dakotei prin perspectiva prin care sunt afisate. Conflictele interioare ce se dezlantuie prin mecanisme sexuale si violente sunt mai complexe, ceea ce, cumva, motiveaza scenele de nuditate, sex si violenta, intr-un mod cum 50 Shades of Grey nu a reusit.

Ce a scartait

Modul cum este regizat filmul, de catre italianul Luca Guadagnino, este pur european. Scene de compozitie cu duiumul, introspectie, extravagante morale si actiune putina si ardeleneste expusa. Adica un film greu de urmarit pentru publicul mainstream, obisnuit cu povestile pur americane. Dar un film interesant.

Ce mi-a placut

Mi-a placut foarte mult coloana sonora, care se apropie de teatral. O coloana sonora care puncteaza grozav scenele culminante, oferindu-le chiar mai mult suspans decat ar fi avut ele, in mod intrinsec. De mult timp, nu am mai auzit o coloana sonora cu atata personalitate!

Diferentierea personajelor prin vestimentatie. Serios. Mi-au placut la nebunie tinutele personajului Marianne, ducandu-te la ideea ca ea chiar era o doamna, fara sa-si piarda naturaletea. In schimb, Pen e conturata ca fiind destul de usuratica si nabadaioasa, accentuat prin transparenta hainelor si prin linii deocheate. La Harry ce-ar fi de spus? A umblat mai mult gol in film asa ca cine nu stia cum arata Ralph Fiennes asa cum l-a adus mama lui pe lume, are prilejul sa descopere in cel putin vreo 3 scene. Auch, chestia asta am pus-o la puncte forte?!

In final, as spune ca distributia e una buna, chiar daca personajul Dakotei e groaznic de antipatic. Dar fiecare pare sa se contopeasca cu rolul. Iar alegerea locului de filmare, felicitari! Splendoare in fiecare scena!

Vizionare placuta!

Daca esti amator de filme europene si cauti simoluri in detrimentul actiunii, sa stii ca A bigger splash apare pe 4 martie, distribuit de Odeon.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.