Personaje principale: Stephanie (Anna Kendrick) si Emily (Blake Lively)
Regizor: Paul Feig
Durata: 117 min
Lansare in Romania: 14.09.2018
Casa de distributie: Vertical

Lui Blake Lively ii sta bine jucand un rol controversat, intr-o productie unde „intriga” e cuvantul-cheie si scenaristul are un apetit nestapanit pentru rasturnari de situatie. Fermecatoare, convingatoare si de-a dreptul malefica, Emily, personajul sotiei lui Ryan Reynolds, sta in centrul celei mai noi pelicule de suspans.

A simple favor

Emily si Sean au aparent o casnicie perfecta si un copil adorabil. Insa Stephanie, noua prietena a lui Emily, descopera fata ascunsa a fermecatoarei Emily abia atunci cand aceasta dispare.

E momentul cand Stephanie isi da seama ca „exista viata dupa moarte” iar principala victima din toata intorsatura ar putea fi chiar ea insasi, daca nu desluseste mai repede jocul in care a fost bagata cu forta.

Impresie generala – cand credeai ca ai descoperit misterul, misterul te inghite la loc

A simple favor, filmul bazat pe cartea cu acelasi nume scrisa de Darcey Bell, iti serveste o multime de momente poker face cu nonsalanta si un pahar de gin ( a propos, brand-ul de gin care apare in film apartine lui Ryan Reynolds, barbatul lui Blake Lively). Asa ca cel mai mult mi-a placut sarcasmul in care e ambalata toata actiunea iar personajul lui Blake este pur si simplu savuros.

Chiar daca psihologia nu este principala perspectiva pe care se concentreaza regizorul, ce abia a schimbat comedia pe thriller,  se vede cu ochiul liber evolutia personajelor. Mai ales a lui Stephanie, mama coplesita de singuratate si nesiguranta care incearca sa se faca placuta cu pretul autenticitatii ei. Ea dezvolta apoi un instinct de supravietuire ce reuseste sa-i inlocuiasca inocenta cu perseverenta, pana cand desluseste ce se afla in spatele inscenarii ce face subiectul filmului.

Rasturnarile de situatie sunt prezentate cu umor, insa spre finalul filmului, iti lasa impresia, totusi, ca una sau doua intorsaturi de situatie in minus ar fi echilibrat din punct de vedere narativ scenariul. Cu cantitatea de intrigi din A simple favor, sunt in pericol ca tizul lui Eminescu sa-l numeasca „telenovela”. Ooops.

Bazata pe o carte, pelicula aduce putin a Gone girl a lui Gillian Flynn, putin a Fata din Tren, ba chiar si putin a The girl with the dragon tatttoo, ceea ce mie mi se pare o combinatie reusita. Thriller-ul e la moda si asta nu ma poate ferici mai mult 😀

In final, tot ce pot sa adaug este ca A simple favor e un film cu niste actori grozavi, inca nu pot decide cine m-a fascinat mai tare – tocilara de Stephanie sau malefica Emily. Insa de la costume la interpretare, totul e calculat la milimetru si asta se vede. Cel mai bine la Cinema City. Vizionare placuta.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.