• Personaje principale: Tessa (Josephine Langford) si Hardin (Hero Fiennes Tiffin)
  • Regizor: Jenny Gage
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 103 minute
  • Lansare in Romania: 19 aprilie 2019

Nu am fire albe dar deja incep sa dau de primele filme care ma fac sa ma simt batrana. Aseara am fost la After (in romana e “Dupa ce ne-am intalnit”) si am simtit ca sunt mai aproape de a fi mama personajului feminin decat de a fi chiar el. That’s new. Dar altfel filmul e foarte simpatic si merita vazut intr-o seara cu prietenele.

After

Tessa incepe o noua etapa a vietii ei: tocmai a intrat la facultate si se muta in campus. Lumea plina de promiscuitate pe care o descopera acolo o arunca, insa, in bratele unui tanar chipes dar foarte alunecos, Hardin.

Curand, Tessa se indragoseste irecuperabil de el si asta ajunge sa-i aduca mai multe necazuri decat se astepta.

Impresie generala – romantic si inocent, ca o intoarcere in timp

After, realizat dupa cartea cu acelasi nume a Annei Todd, te poarta cu inocenta in lumea adolescentilor, care poate fi uneori foarte cruda. De altfel, jumatate din film eram convinsa ca actiunea e inspirata din “A walk to remember” iar el ii va marturisi Tessei din moment in moment ca e pe moarte si din acest motiv nu-i place sa vorbeasca despre ce l-a adus in America, de ce nu vrea relatii si de ce e un “dezastru”, asa cum singur de autocaracterizeaza. Faptul ca filmul se numeste After iar protagonistul refuza sa vorbeasca despre el mi se pareau dovezi suficiente. “Stai sa vezi ca da ortul popii acum”, ii spuneam BFF-ei mele care m-a acompaniat la film, pe la inceputuri. “Sa vezi ca scena viitoare ii cantam Vesnica pomenire”, ma hazardam pe la mijloc. Dar Hardin n-a murit si, spoiler sau nu, nu moare in filmul asta. Apoi mi-am dat seama ca adevarata inspiratie este “Cruel Intentions” si mi s-a parut chiar amuzant ca o actrita din distributia acelui film o joaca pe mama Tessei.

Pentru un film romantic cu adolescenti, mi s-a parut chiar simpatic. Nu am simtit un exces de sirop si nici nu am simtit nevoia sa ma uit prin telefon. A fost fix genul de experienta la care iei parte cu nostalgie si apoi iti aduci aminte de propriile alegeri. “Tu l-ai fi iertat?”m-a intrebat BFF-a mea la scena reveal-ului din After. Si ala a fost momentul in care mi-am dat seama ca perioada adolescentaei nu iarta pe nimeni. Cu mintea de adolescenta de acum un deceniu si mai bine de atat, cu siguranta l-as fi iertat pe rptagonist daca as fi fost in locul Tessei. Dar asta e frumusetea maturitatii: constientizezi greselile de mai demult si nu le mai repeti. Le inlocuiesti cu unele noi, intre noi fie vorba.

Dincolo de discutiile filosofice pe care le determina filmul, mi-a placut distributia. Josephine Langford e un inger de fata si e foarte credibila in rolul Tessei iar personajul Hardin m-a convins ca baietii adolescenti sunt imposibili. Misiune indeplinita. Mi-a placut foarte mult modul cum celelalte personaje care gravitau in jurul protagonistilor erau conturate, atat vizual cat si ca psihologie. Doamne, ce frumoasa era colega de camera a Tessei!

Acum c-am iesit din lumea adolescentilor si am redevenit adult, dau stafeta mai departe. Vizionare placuta!

Comments

comments

2 thoughts on “After – dragostea in vremea adolescentei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.