Personaje principale: Alita (Rosa Salazar) si Christoph Waltz
Regizor: Robert Rodriguez
Durata: 122 min
Lansare in Romania: 15.02.2019
Casa de distributie: Odeon Cineplex

Sa fie efectele vizuale fantastice, sa fie ecranul gigant de la IMAX din AFI Cotroceni, semnatura lui James Cameron sau personajul Alita, puternic si fragil in acelasi timp? Nu stiu exact care dintre ingredientele peliculei Alita m-a cucerit primul, dar la final de film mi-a fost greu sa revin in realitatea lipsita de cyborgi.

Alita

Doctorul Ido gaseste un cyborg cu creier uman inca in viata in zona de gunoi a Orasului de Fier si decide sa-l repare. Cand fata-robot se trezeste in corpul unei adolescente, memoria ii lipseste cu desavarsire si doar atunci cand se afla in pericol de moarte, incep sa-i revina flashback-uri.

Alita afla intr-un final ca este ultima din neamul ei si ca misiunea sa este mai mareata decat sa fie asistenta doctorului Ido.

Impresie generala – interactiv, estetic si ofertant

Cu o atmosfera futurista si o grafica ce merita admirata in stil mare in 3D la IMAX, Alita te da pe spate. Te fura din lumea ta cu task-uri la munca si dat cu aspiratorul si te poarta intr-un univers cum doar James Cameron stie sa incropeasca, atat de convingator si de creativ, ca nu vrei sa mai iesi de acolo. De altfel, acesta este punctul forte al filmului creat dupa seria manga a lui Yukito Kishiro.

Daca mai stii tu cuvantul bildungsroman, inseamna ca ai fost bun la literatura in clasa a VIII-a. Si ca poti sa descrii fancy ceea ce se intampla in action movie-ul Alita. Povestea (re)descoperirii si dezvoltarii sale este una frumos conturata, bine dozata, gradual revelata, astfel incat sa empatizezi cu luptatoarea si sa te alaturi taberei ei.

Mi-a placut foarte mult ca nivelul de sirop are o limita realista si nu pot spune mai mult de atat fara un spoiler, asa ca ma opresc aici. Chiar daca personajele au o latura copilaroasa cam exacerbata (si banuiesc ca e influenta manga), sunt suficient de aprofundate incat sa fie credibile. Mai multe impresii poti afla si de la Malaezu.

Alita te asteapta cu multe surprize (si nu-i de mirare, cu un buget dolofan de aproape 200 de milioane de dolari, cel mai baban film al regizorului Robert Rodriguez). E interesant de aflat si modul cum a fost filmat cu ajutorul celei mai avansate tehnologii, asa ca inchei cu calduroasa recomandare s-o zbughesti la cinema si cu sugestia sa arunci un ochi pe video-ul de mai jos:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.