• Personaje principale: Fletcher (Mark Wahlberg) si Gail (Michelle Williams)
  • Regizor: Ridley Scott
  • Casa distribuție: Vertical Entertainment
  • Durata: 132 minute
  • Lansare România: 02.02.2018

Cand stii ca un film are 5 nominalizari la distinctii prestigioase, printre care una la Oscar, si daca mai adaugi si ca e inspirat din fapte reale, chiar iti dorești să îl vezi. All the money in the world e genul de drama cu intorsături de situatie la tot pasul, ce reuseste sa iti tina ochii pe ecran pana la final. Joacă Mark Wahlberg, care nu m-a dezamagit pana acum in niciunul dintre rolurile jucate.

All the money in the world

in All the money in the world, Fletcher este angajatul de încredere al celui mai bogat om nu din lume, ci din istoria lumii: J.Paul Getty. Ca sa se înțeleagă de la început. Este un fost spion devenit negociator in afacerile cu petrol ale bătrânului lui șef. Un fel de cumparator de oameni si bunuri care primeste o sarcina mai neobisnuita de la batran: aceea de a recupera nepotul rapit al magnatului, dar fara prea mari eforturi financiare.

Impresie generala – Captivant, chiar si cu schimbarea de distributie

Rolul bătrânului bogat jucat impecabil de Christopher Plummer i-a adus o nominalizare pentru cel mai longeviv actor de pe scena, nominalizare pe care o merită cu desăvârșire. Ca sa descriu  mai bine personajul, este tipul avarului care te duce cu gândul fix la Enigma Otiliei a lui Calinescu. Este genul care vrea să hotarasca soarta celorlalte personaje ale caror destine se invart in jurul averii sale. La prima vedere, pentru ca își iubește nepotul, te gandesti ca e dispus să platească recompensa, dar nu se intamplă chiar asa, de fapt, scopul lui e de a-l avea teafar cu niciun fel de costuri. Suna a paradox tinand cont ca valoarea recompensei e echivalentul unui chilipir. Asta e misterul in jurul caruia se concentreaza actiunea care evolueaza in functie de deciziile batranului, care in timp ce nepotul sau e prizonier, isi ocupa timpul platind milioane de dolari pentru capodopere.

E putin ironic sa privesti filmul cu aceasta intriga, cand stii invalmaseala care a facut chiar si mai celebru filmul: Mark Walhberg a cerut 1,5 milioane de dolari pentru a reface scenele lui Kevin Spacey, sters din distributie dupa scandalul sau sexual. In schimb, Michelle Williams a primit a mia parte din onorariul actorului, starnind niste barfe ce l-au determinat pe cel mai bine platit actor din 2017 (da, vorbim tot despre Mark Walhberg) sa-si transforme plata in donatie, ca sa nu devina antipatic publicului. Cu treaba asta in minte, e chiar spumos sa urmaresti spectacolul.

Asa ca ofera-i o sansa si vezi All the money in the world cu convingerea ca, uneori, prea multi bani aduc mai mult rau decat bine. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.