• Personaje principale: David (Vincent Lacoste) si Amanda (Isaure Mutrier)
  • Regizor:  Mikhaël Hers
  • Casa de distributie: Bad Unicorn
  • Durata: 107 minute
  • Lansare in Romania: 24 mai 2019

…adica bocesti. Cum se boceste la noi, cu suspine si cu drama, de zici ca ne-am nascuti toti in Valea Plangerii. Dar Amanda e un film foarte sensibil si merita empatia spectatorilor, pentru modul incredibil in care mica Isaure Multrier, interpreta protagonistei de doar 7 ani, a jucat.

Amanda

Amanda si mama ei, Sandrine, au o relatie extraordinara. Dar cand mama sa moare, pustoaica se regaseste aproape singura pe lume, singurul care ii poarta de grija fiind David, unchiul ei de doar 24 de ani.

Care sunt etapele durerii si cum depasesc cei doi impreuna socul mortii lui Sandrine, asta merita sa vezi la cinema.

Impresie generala – uman, fara briz-briz-uri hollywood-iene

Filmele frantuzesti sunt similare celor romanesti, din multe puncte de vedere: imaginile sunt mai putin cosmetizate, actorii mai putin stralucitori, de unde reiese mai multa autenticitate, mai ales cand actorii joaca superb. Iar Amanda este productia unde niciun actor nu o da in balarii.

M-a impresionat Isaure Mutrier, micuta Amanda, pentru implicarea ei totala in rol. Echipa a ales-o minunat: pare copilul normal pe care-l vezi jucandu-se in curtea scolii. Nu e nici pe departe Barbie in miniatura din filmele americane. Iar acest lucru mi-a sadit in corazon dorinta s-o imbratisez pe tot parcursul actiunii. Mi-a placut la fel de tare cum mi-a placut de Marsai Martin in cel mai recent film al ei.

De altfel, actiunea nu e foarte dinamica. E clar o pelicula de feeling si nu de rasturnari de situatie (dincolo de moartea lui Sandrine). Dar e productie realizata cu sentiment, cu rabdare pentru a surprinde fiecare detaliu din schimbarile celor doua personaje principale. Iar asta mi-a placut mult.

Asa ca ia-ti prietena, mama sau intreaga familie, pregateste servetelele si fugi la Amanda.

Comments

comments

4 thoughts on “Amanda – un film frantuzesc la care plangi romaneste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.