• Personaje principale: Rapp (Dylan O’Brien) si Hurley (Michael Keaton)
  • Regizor: Michael Cuesta
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 112 minute
  • Lansare in Romania: 15 septembrie 2017

Daca e un gen ale carui filme nu tre’ judecate daca sunt bune sau slabe, e vorba despre genul de actiune, unde conteaza doar dinamica si cat de poc-poc, bum-bum e actiunea, astfel incat, atunci cand intra omul la cinema, furios pe politicieni, pe notele mici ale copilului, pe seful care pune presiune, pe ce-o mai fi el scos din pepeni, sa vada niste impuscaturi, sa se simta el in pielea personajului, sa se descarce ca si cum el ar apasa pe tragaci si sa iasa apoi, din sala, ca un prunc nou-nascut. Asa vad eu sensul filmelor de actiune, pe principiul pe care l-am citit la o alta bloggerita, „alerg ca sa nu bat oamenii”.

American Assassin

Mitch Rapp este inconjurat de nenorociri. Parintii sai au murit intr-un accident in Tunisia iar logodnica lui este omorata la doar cateva momente dupa ce a acceptat sa se marite cu el, pe-o plaja atacata de teroristi. Dupa aceste evenimente, unicul sens al vietii lui Mitch este sa elimine cat de multi teroristi poate.

Si pentru ca este foarte dedicat si detine motivatia necesara, este racolat de CIA pentru a se alatura unui grup de elita de asasini americani, cu unica misiune de a elimina teroristi.

Impresie generala – un film care-si face treaba de bum-bum, poc-poc, dar ar fi putut avea mai multa consistenta

Daca ai crescut cu seria Die Hard sau una similara, sa stii ca si universul lui Mitch Rapp se va extinde destul de mult, pentru ca filmul este inspirat din aventura personajului din cartea lui Vince Flynn, extinsa in 15 volume, fiecare un best seller in America. American Assassin este a 8-a cartea scrisa, insa prima in ordinea cronologica, actionand ca un prequel, povestea in care aflam ce anume l-a determinat pe Rapp sa participate in lupta anti-terorism.

Desi mi-a placut modul cum a inceput actiunea, cu atacul terorist care a dat consistenta din punct de vedere psihologic personajului Rapp, mi s-a parut ca, pe parcurs, din punct de vedere scenaristic, treaba s-a cam fasait. Si imi pare tare rau, pentru ca tema terorismului ar putea fi un carlig extraordinar pentru public, fiind atat de actuala si capitalizand cu usurinta empatie.

Cu toate astea, norma de bum-bum, poc-poc este bifata cu brio, de aceea am amintit si de seriile clasice de actiune, pe care American Assassin le poate inlocui cu acelasi entuziasm pentru arme si batai. Iar Bruce Willis era cat pe ce sa apara ca mentor al lui Rapp, insa a fost inlocuit de Michael Keaton, o alegere inspirata pentru accentul pus pe leadership si control mental, cu care eu una asociez actorul de cand l-am vazut in The Founder.

Inchei cu confirmarea ca, pentru cei care sunt cu nervii intinsi sau, pur si simplu, sunt amatori de poc-poc, bum-bum, American Assassin poate fi alegerea ideala pentru o seara urmata apoi de dezbateri politice.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.