• Personaje principale: Newt Scamander (Eddie Redmayne) si Albus Dumbeldore (Jude Law)
  • Regizor: David Yates
  • Casa de distributie: Vertical Entertainment
  • Durata: 143 minute
  • Lansare in Romania: 08.04.2022

Faptul c-am crescut cu Harry Potter e probabil una dintre cele mai faine experiente ale copilariei mele. Faptul ca universul magiei creat de JK Rowling se dezvolta in continuare si ramane un element de referinta si pentru copiii din prezent este un element de confort si recunostinta de care mintea mea se agata in momente de anxietate internationala. 

Practic, Harry Potter si personajele din jurul sau sunt pansament emotional. Asa ca imagineaza-ti bucuria mea cand am auzit vestea ca Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore se lanseaza ca o noua linie de pansament emotional, care se aplica direct pe corazon si se tine acolo 2 ore si jumatate! Sariti la pansamente in aprilie, ca e cerere mai ceva ca la pastilele cu iod!

Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore

Gellert Grindelwald nu doar ca este absolvit de crimele sale, dar acum candideaza pentru a prelua controlul asupra lumii vrajitorilor, cu intentia de a porni un razboi sangeros cu Incuiatii. Albus Dumbledore, vechiul sau iubit, isi aduna insa echipa pentru a-l opri. In fruntea ei, este Newt Scamander, celebrul magizoolog care ne-a incantat si in primele doua parti din Animale fantastice.

Ce creaturi adorabile apar in noul episod, ce vrajitori spectaculosi i se opun lui Dumbeldore si cum se mai invarte viata amoroasa a lui Newt, toate astea raman de bifat in Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore.

Impresie generala – o escapada convingatoare din lumea reala

Cum zilele astea e nevoie mare de o escapada din lumea reala, trebuie sa spun ca noul film cu Dumbledore isi face treaba! Asta si pentru ca l-am vazut la IMAX, la Cinema City din AFI Cotroceni, unde imaginea e cu 40% mai mare, iar sunetul de 10 ori mai dinamic. Si e nevoie de detaliile astea, ca sa poti sa zici ca te-ai bucurat complet de experienta: de coloana sonora nostalgica, de efectele speciale grozave, de creaturile incredibile si de zambetul fermecator de aiurit al lui Newt.

Iar dincolo de toate, am apreciat umorul! Umorul acela dragalas si inocent, cu situatii hazlii, cu replici bine tintite, care iti dau starea de bine si de relaxare in care te poti refugia ca pe-o perna moale si pufoasa. Ar fi fost suficienta doar moaca irezistibila a lui Eddie, dar ma bucur ca nu s-au rezumat la atata. Pe de alta parte, printisorul Jude Law, in rolul lui Dumbledore, vine sa confirme ceea ce toti am banuit de la inceputurile Harry Potter: Dumbledore este gay (oops, spoiler!). Un mister rezolvat, mai ramane doar unul: cum a trecut Dumbledore de la look-ul de barbat fatal imbracat ca pe catwalk la robele de vrajitor batran si barba de Mos Craciun din Harry Potter? Ce pacat!

La capitolul villains, marturisesc ca nu i-am simtit deloc lipsa lui Johnny Depp. Chiar daca prima scena cu Mads Mikkelsen a parut o reclama veritabila la Carlsberg. Dar inlocuitorul lui e sarmant si convingator si are deja o aura de raufacator conturata in producii anterioare. Se spune insa ca Johnny a apucat sa joace o scena inainte de a fi inlaturat din distributie, iar contractul sau presupune ca, in aceste conditii, sa-si primeasca intregul salariu de 16 milioane de dolari, conform IMDB. Oricare ar fi realitatea, disparitia ca prin magie a actorului care l-a jucat initial pe Gellert Grindelwald nu a afectat deloc productia. Cea mai spumoasa aparitie in randul villain-ilor, totusi, a fost cea a lui Ulrich din Dark, Oliver Masucci.

JK Rowling face parte din echipa creativa, dar cumva scenariul nu mi s-a parut de data asta la nivelul imaginilor, a efectelor speciale, a coloanei sonore si a scenografiei incredibile, care sunt spectaculoase. A fost cel mai lung film din seria Animale fantastice, iar asta cred ca e un aspect cu doua taisuri: a facilitat trecerea de la focusul pe Newt spre Dumbedore si lumea de la Hogwarts, dar complexitatea sa a obosit putin. Si recunosc ca mi-era dor de o poveste clasica a lui Newt, cu toata charisma lui de tocilar adorabil, fara alte briz-briz-uri. As fi vrut o poveste ceva mai simpla, in ritm crescendo, plina de creaturi hazlii. Dar asta e o treaba complet subiectiva.

In incheiere, as mai adauga doar ca Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore e un film esential daca esti fan HP, pentru ca e un film de tranzitie intre protagonisti, un film care duce cu succes povestea mai departe, un film care activeaza in fiecare scena nostalgia si unul care lasa in urma multe replici, momente si personaje de descoperit, dezbatut si iubit.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.