• Personaje principale: Lorraine (Vera Farmiga) si Ed (Patrick Wilson)
  • Regizor:  Gary Dauberman
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 106 minute
  • Lansare in Romania: 12 iulie 2019

Din universul The Conjuring, mereu am fost sceptică cu privire la Annabelle pentru că povestea asta a început foarte, foarte prost. Primul Annabelle a apărut în 2014, la 1 an după începerea seriei cu The Conjuring, care a fost un horror excelent. Așteptările erau, deci, imense, dar Annabelle nu doar că  era  prost prin comparație, dar era slab și doar dacă-l judecai stand alone. O amestecătură de filme mai târziu (jur că nu rețin care când s-a lansat, oricum e evident că ordinea cronologică e alandala, just like in a Marvel universe), apare partea 2 la care eram convinsă că mă duc degeaba. Dar a fost mult mai bun decât primul, căci avea drept regizor un tip care obișnuia să facă horror short movies cu soția sa în apartamentul lor. Unul dintre scurtmetraje a ajuns să fie lungmetrajul Lights Out, sigur l-ați văzut și pe acesta. Vă recomand canalul de Youtube just to watch some good scares, foarte fain executate pentru o filmare de apartament. 

Așa, o iau pe arătură. Anabelle 3,  așteptări mai măricele ținând cont de partea a 2-a, dar parcă tot nu aveam convingerea că o să fie ceva mai mult decât ”hei, măcar nu mi-am pierdut timpul”.  Și, surprinzător, închide foarte onorabil acest capitol din investigațiile soțiilor Warren. Ce-i drept, nu fără porția sa obositoare de clișee și de ”mă așteptam la asta”. Este greu în orice horror să fii original și Annabelle 3 suferă un pic pe alocuri când mi se pare că uzează prea mult situațiile de personaj care vede ceva,  apoi se schimbă cadrul, apoi revine și acel lucru dispare. Și sunt multe faze în care tensiunea crește destul de artificial,  știi că urmează ceva, dar apoi nu mai urmează și tot așa.

Însă face eforturi de a se detașa de acestea, storyline-ul evoluează un pic diferit față de cum mă așteptam și reușește chiar să introducă niște execuționale faine. Am senzația că fiecare film din universul The Conjuring încearcă să se autodepășească după scena asta memorabilă (one of the best in horror movies, if you ask me).

La fel cum ai acea scenă minunată din Stranger Things cu luminile și alfabetul pe perete. Nu știu de ce am simțit nevoia să fac comparația asta. În Annabelle 3 sunt cred că vreo 2-3 scene foarte bune, pe care nu cred că le-am mai observat în vreun horror și aici plusează mult la calitatea producției.

Merită văzut? Da, mai ales dacă urmăreați deja universul The Conjuring. Dacă nu o făceați, foarte bine, iată ordinea în care ar trebui văzute, o să înțelegeți lucrurile mult mai ușor. 

Probabil vă întrebați care este filmul meu preferat din seria asta și chiar dacă nu vă interesează, tot vă zi. The Conjuring 2. Cred că am stat câteva zile și am citit despre cazul ăla din film și ajunsesem să mă uit la interviuri pe Youtube, site-uri de la pagina 3 din Google etc. 

La cinema cu voi! 😀

Recenzie realizata de Simona

Comments

comments

One thought on “Simona la Annabelle 3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.