• Personaje principale: Ant-Man (Paul Rudd) si Wasp (Evangeline Lilly)
  • Regizor: Peyton Reed
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 06.07.2018
  • Casa de distributie: CineForum

Pentru cineva care are fobie de insecte, mi-a placut grozav de mult Ant-Man. Asta pentru ca umorul este printre principalele mele criterii de evaluare si furnica a scorat bine de tot. Inca mai rad si acum de scenele personajului Luis, sub influenta serului adevarului. Apoi recunosc ca nu sunt atat de atasata de universul supereroilor incat sa investesc multa energie in evaluarea relevantei si importantei filmului in povestea colectiva a personajelor Marvel. Asa ca eu l-am interpretat ca film independent si, fara indoiala, mi-a dat cu plus.

Ant-Man and the Wasp

Scott este arestat la domiciliu, dupa o aventura periculoasa alaturi de Captain America. Hank si Hope sunt fugari si incearca sa o recupereze pe sotia lui Hank din spatiul cuantic, unde ramasese prizoniera acum 30 de ani. Pentru ca Scott fusese singurul care patrunsese acolo ca Ant-Man si se intorsese, aceste doua povesti incep sa se lege.

Daca ti se pare ca lipsesc villain-ii, ai portie tripla, chiar daca nu foarte intensa ca gust: Ava, „fantoma” care se dezintegra la nivel molecular, Sonny Burch, dealer-ul de gadget-uri high-tech pe piata neagra si poate si seful FBI, nerabdator sa-l prin pe Scott pe picior gresit.

Impresie generala – o poveste pentru copii la care au voie sa vina si adultii

Cand spuneam ca greierele a fost concediat din propria-i fabula si apoi a fost adusa viespea, este pentru ca fix impresia asta am avut-o. Iar multimea de copii din sala mi-a confirmat-o. E un film soft, cu multe glumite cumintele, dar bune, care sa adune copiii si adultii deopotriva. Pare pur si simplu o fabula americana in care notiunile de stiinta sunt pur si simplu…fabulate. Asta nu deranjeaza daca nu-ti uiti inocenta la usa salii de cinema, dar poate irita fanii Marvel care ar spune: „Mai baieti, da’ putina carnita punem si noi filmului astuia?”

Umorul este clar cartea de vizita a acestui episod Ant-Man dar mergi sa vezi si actorii. Mie mi-era tare dor de Evangeline Lilly pe care o stiam din Lost dar si de Michael Douglas. Cei doi s-au batut putin in realitate caci Evangeline o dorea pe Michelle Pfeiffer in rolul mamei ei iar actorul pe nevasta-sa, Catherine Zeta-Jones. Chiar si Sharon Stone fusese luata in considerare pentru rol.

Mie mi-a placut faptul ca niciunul dintre personajele negative nu era intru totul negativ, asta pentru ca mi s-a parut mai aproape de realitate. Rareori, un villain este cu totul wacko, fara vreo latura sensibila. In plus, s-a aliniat la nuanta parodica remarcabila pe toata durata peliculei. Singurul lucru care a scartait e ca scenaristii au facut niste artificii, caci Ghost nu s-a batut niciodata cu Ant-Man in comics-urile originale.

As spune ca Ant-Man and the Wasp e cu siguranta mai bun ca cel din 2015 si merita vazut la IMAX, pentru precizia unor scene dinamice. E impanzit cu tot felul de scamatorii vizuale a caror valoare s-ar pierde pe un ecran mai pricajit. Enjoy!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.