E minunat sa ai o prietena apropiata care e intotdeauna la curent cu cele mai tari noutati din cinematografie! Nu, nu e un a propos ca ar trebuie sa ne imprietenim, ci vorbesc, de fapt, de prietena mea, Angela de la CineAmator. Care ma depaseste cu mult cand vine vorba despre cultura cinematografica si updates hot. Si care mi-a tot zis ca o sa-mi placa mult Argylle. Si cred ca mi-a placut chiar si mai mult decat credea ea.

Mi-a placut atat de mult pentru ca m-am regasit cu totul in protagonista – o Bryce roscovana si durdulie, obsedata de pisici, care scrie carti si are o doza babana de stangacie, care-i este mai degraba farmecul ei decat dezavantaj. Okay, sa se ridice cine mi-a copiat viata si mi-a vandut-o la Hollywood!

Argylle

Elly scrie carti de succes despre spionaj si le scrie atat de bine, ca pare de-a dreptul o prezicatoare! Iar asta o arunca intr-o lume a spionajului, dincolo de cartile ei, in care twist-urile se leaga intr-un roller coaster emotional, sustinut de niste actori unul si unul, dar si de un scenariu atat de bine construit, ca naratiune si ca umor, ca n-ai cum sa sfarsesti altfel decat prapadindu-te de ras si de incantare la finalul lui Argylle.

Impresie generala – o comedie care va deveni atemporala

Stii cand te uiti la televizor si mai dai de-un film vechi, pe care l-ai vazut de nu stiu cate ori, dar te opresti fara niciun dubiu si-l mai vezi inca o data? Asta-i viitorul pe care il prevad pentru Argylle, o comedie atat de spumoasa, cu o cadenta atat de isteata, ca nici 24 de ore n-au trecut de cand l-am vazut in avanpremiera, si cred ca deja l-as revedea!

Ma leaga o conexiune puternica de el – seman fizic si la personalitate cu protagonista – dar cred ca si daca nu esti aproape 1 la 1 cu ea, tot ajungi sa te simti legat afectiv de personaj si mai ales de motanul ei (care, btw, este motanul Claudiei Schiffer, celebrul top model, dar si sotia regizorului). De altfel, probabil singurul mod in care nu poti simpatiza motanul din film este daca este Henry Cavill si esti alergic la pisici. Dar na, lui Henry Cavill ii iertam aproape orice, nu-i asa? Iar ca alt fun fact legat de motan (pe care sigur sigur o sa-l adori) este ca Bryce, protagonista, a avut-o ca inspiratie pentru relatia din film cu motanul, pe Taylor Swift, pe care o cinsidera o veritabila cat lady in viata reala.

In Argylle, toate elementele par sa actioneze in favoarea filmului – scenariul este senzational, o jonglerie de maestru intre momente de umor si momente de suspans, actorii sunt o mana de vedete mari si superbe, dar care intra grozav in pielea personajului. De altfel, Henry Cavill, care il joaca pe spionul Argylle, a fost ales pentru ca are aura unui adevarat James Bond! Fusese chiar printre finalistii la audtii pentru James Bond, dar n-a prins rolul pentru ca pe atunci era prea tanar, avea doar 22 de ani.

Scena mea preferata este cand cei doi protagonisti trebuie sa se arunce de pe o cladire inalta si decid sa testeze intai distanta, cu ajutrul pisoiului. E all good, pisoiul e bine-merci la finalul filmului!

Iar eu te sfatuiesc sa-ti iei bilete val-vartej si sa savurezi din plin o comedie care ar trebui sa intre la manual! Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.