• Personaje principale: Lorraine (Charlize Theron) si Percival (James McAvoy)
  • Regizor: David Leitch
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 115 minute
  • Lansare in Romania: 4 august 2017

Cand primesc invitatia la Atomic Blonde, compania masculina se scuza: „Eu nu vin, asta e film de fete”. Ce m-am mai amuzat de teapa lui, cand Charlize Theron si Sofia Boutella  joaca intr-o super scena de atingeri fierbinti iar numarul secventelor cu Charlize Theron nud ar putea pune in dificultate un copil de gradinita. Nu c-ar fi recomandat sa fie luat vreunul la cinema la filmul asta interzis sub 15 ani…

Atomic Blonde

Lorraine (pretty Charlize Theron) este agent MI6 pe vremea daramarii Zidului Berlinului. Misiunea ei este sa recupereze o lista compromitatoare, care ajunsa pe mainile rusilor, ar putea prelungi Razboiul Rece cu inca 60 de ani. Insa intreaga actiune este complicata de o noua intriga: in cadrul MI6, cineva joaca la dublu.

Sa fie Percival, jucat grozav de James McAvoy, Lassale, interpretata de „Mumia” din filmul cu Tom Cruise sau…? Pinky promise ca nu dezvalui treaba asta aici.

Impresie generala – big like pentru efortul lui Charlize, stilul regizoral al lui David Leitch si scenografie

Ce te loveste in freza? Stilul regizoral este foarte dinamic iar scenele clasice filmate cu trepiedul au fost inlocuite de filmari in care cameramanul urmareste personajele close-up, miscand camera ca si cum ar urmari un personaj dintr-un joc video. Lorraine pare astfel o Lara Croft de pe vremea Razboiului Rece.

Am apreciat o gramada scenografia din Atomic Blonde, camera de hotel ce serveste drept context multor scene misto este invaluita in rosu si verde si realizeaza o atmosfera misterioasa si lasciva, premisa pentru momente tensionate. De altfel, toate locurile de desfasurare sunt sumbre, Berlinul in plina transformare este prezentat in nuante dezolante de gri urban. Cu toate astea, revederea orasului in filme ma entuziasmeaza, de fiecare data. Daca si tu ai vizitat Berlinul, cred ca o sa simti la fel.

Bineinteles, Charlize Theron este deliciul filmului iar porecla de Atomic Blonde i se potriveste de minune, pentru ca ea si-a realizat, fara dublura sau fara sa fragmenteze scena, o multime de momente de bataie intense. De altfel, actrita si-a stricat si 2 dinti in timpul filmarii acestora. Iar rezultatul de admirat este urmarea unor antrenamente draconice cu 8 antrenori personali si cu Keanu Reeves. Tot din sfera bataliilor, am apreciat tare, chiar daca nu m-am uitat la scenele violente pentru ca sunt mega violente, faptul ca Lorraine iese batuta bine, la finalul confruntarilor. Asta imi da impresia ca treaba a fost pe bune, ca lupta a fost dreapta si grea, si spre deosebire de filmele in care eroul sau eroina n-are nicio zgarietura, Charlize apare vanata si taiata bine, asa cum te-ai astepta, dupa scene foarte realiste. Dar ea e Charlize Theron si e superba si blonda, si bruneta, si batuta.

Un alt aspect legat de protagonista, pe care l-am apreciat, a fost faptul ca nudurile ei n-au fost slefuite astfel incat sa suspini dupa niste standarde de frumusete incredibile. Ea nu are cea mai subtire talie din lume, sanii ei sunt mici iar fundul ei nu e unul de brazilianca. Insa atitudinea si chipul angelic au facut totul.

All in all, Atomic Blonde e un film misto. Merita vazut, macar ca sa discutam apoi harababura de la final, in urma careia am simtit nevoia sa ma consult cu colegii mei bloggeri, sa ma asigur c-am inteles. Da, intelesesem.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.