• Personaje principale: Thanos (Josh Brolin) si Iron Man (Robert Downey Jr.)
  • Regizor: Anthony Russo, Joe Russo
  • Durata: 182 minute
  • Casa de distributie: CineForum
  • Lansare in Romania: 26.04.2018

Limita dintre teaser si spoiler e destul de subtire dar am sa tin ciocanul lui Thor departe de ea, ca sa n-o stric. Si-asa conform IMDB, deja 4% din film a fost revelat in materiale de promovare. Dar niste impresii la cald despre Avengers Engame tot o sa las.

Avengers Endgame

Dupa ce Thanos a facut sa dispara jumatate din toate fiintele vii de pe Terra, cei ramasi nu reusesc sa treaca peste genocid. Dar cand credeau ca totul este ireversibil, un supererou crezut mort schimba toata actiunea.

Insa schimbarea prezentului are pretul lui.

Impresie generala – nici nu simti cand trec cele 3 ore

Daca n-ar fi fost vanzoleala du-te la baie/intoarce-te de la baie, nu mi-as fi dat seama ca Avengers Endgame dureaza mai mult decat un film obisnuit. La inceput, e destul de slow si scenariul nu straluceste, dar a doua jumatate din film compenseaza. Nu, am vrut sa spun “socheaza”. Teoriile care au ajuns la urechea mea nu s-au confirmat. Scenariul a fost chiar mai bun.

Cu siguranta, personajul meu preferat din cel de-al 22-lea episod Marvel este Thor. Poate ca nu e surprinzator: Thor mi-a placut si-n Infinity War, insa acum imi place din cu totul alt motiv, unul la care nu cred ca te astepti. Unul care il transforma in cel mai uman zeu din toate filmele cu supereroi si care pentru mine da mesajul filmului – Concentreaza-te sa fii cea mai buna versiune a ceea ce esti cu adevarat, nu a ceea ce ar trebui sa fii.

Bree Larson a filmat inainte de Captain Marvel scenele pentru Avengers Endgame si parca s-a grabit sa ajunga la filmarile de dincolo. Dupa parerea mea, apare destul de sporadic. Si cine a avut ideea noului ei look?! Mai frumos era ratonul decat ea.

Pop culture is a thing in productiile Marvel si o sa auzi rostite si in episodul asta toate filmele care s-au facut vreodata despre viitor. In plus, pe la mijlocul Avengers Endgame, e o scena parca rupta din Interstellar. E una dintre preferatele mele.

Evident ca n-o sa-ti spun cine moare si cine revine la viata, insa pregateste-te pentru un come back de zile mari a tuturor personajelor indragite din episoadele anterioare Marvel. Nu cred ca mai e vreun personaj pe care sa-l fi simpatizat si care sa nu se intoarca in Endgame sa-si ia ramas-bun. Ma opresc aici cu treaba asta, ca ma gadila limba. Si da, e si romanasul nostru Sebastian Stan prezent dar scenaristii nu au fost foarte generosi cu numarul lui de replici.

So o mica recapitulare si check list:

  • E misto? E misto, dar nu stiu daca cel mai misto dintre episoadele Marvel.
  • Spider-Man o sa scoata multe “awww”-uri? Clar, in sala noastra chiar a fost aplaudat.
  • O sa fie satisfacator? Da, o sa te simti usurat dupa film, chiar daca ai folosit tot pachetul de servetele.
  • Merita vazut la IMAX? Musai la IMAX, CGI-ul e foarte tare si e folosit chiar si efectul de intinerire intr-un mod foarte misto.
  • Captain Marvel saves the day? Deja te intinzi, pot sa-ti spun doar ca nu a fost nimeni acolo sa-i salveze look-ul.

Acestea fiind spuse, hai, la cinema cu tine, pentru ca Avengers Endgame te asteapta si e pacat sa nu vezi finalul seriei lui Thanos.

Bonus (nu-l consider spoiler, mai degraba un favor): No credit scenes, buddy.

Comments

comments

2 thoughts on “Avengers Endgame – recenzie spoiler-free”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.