Personaje principale: Mike (Will Smith) si Marcus (Martin Lawrence)
Regizor:  Adil El Arbi, Bilall Fallah
Durata: 123 min
Lansare in Romania: 17.01.2020
Casa de distributie: InterComFilm

Bad Boys for life

Mi-a placut la nebunie Bad Boys for life si asta o spune o persoana care stramba din nas la filmele de actiune.

La 17 ani de la partea a 2-a Bad Boys, Will Smith si Martin Lawrence s-au intors in sala de cinema si au facut lumea sa rada, sa isi tina rasuflarea si chiar sa se regaseasca pe marginea bocelii, as zice.

Bad boys for life

Mike si Marcus au ajuns intr-o etapa a vietii in care isi doresc lucruri diferite: unul vrea sa se pensioneze iar celalalt se vede in Politie pana la adanci batraneti.

Micul lor conflict este eclipsat de intriga principala a filmului: un personaj din trecutul lui Mike se intoarce si vrea sa-l ucida. Ce se intampla mai departe, bine ar fi sa mergi la AFI la IMAX si sa afli singur.

Impresie generala – foarte bine scris, foarte bine jucat, foarte bine primit

Chimia dintre Will Smith si Martin Lawrence este atat de palpabila ca zici ca cei doi s-au gasit pe Tinder. Unul e instinctual, incapatanat si vulcanic, al doilea e pragmatic si inimos, iar impreuna fac un cuplu de agenti de-ti vine sa-i adopti. De adoptat ii adopta departamentul AMMO al Politiei, care seamana cu un backing vocals: mereu acolo sa te sustina iar asta n-a facut decat sa aduca un plus productiei.

Am fost socata s-o descopar pe Kate del Castillo, regina telenovelelor, in rolul villain-ului, dar mi-a si placut teribil de mult. Rolul La Bruja i-a venit manusa si e scris cu inspiratie, cat sa para credibil si infricosator. In ajutorul credibilitatii, multa vopsea rosie e varsata in filmul asta, asa ca nu veni cu vreun copil.

Scenariul are o colectie babana de glume, toate foarte bune (preferatele mele sunt cele ale lui Martin), dar dincolo de glume e si un labirint de suspans in ritm crescendo bine planificat. Scenariul e scris bine, cat sa dezvolti o adevarata paleta de emotii in doar 2 ore de film si sa iesi de acolo cu o energie fantastica, de zici ca tu te-ai fugarit cu Armando pe acoperisurile cladirilor. Provocarile prin care trec personajele sunt ca un escape room al propriilor minti, insa in final cei doi Bad Boys raman pe aceeasi lungime de unda.

Da, cei doi fredoneaza melodia Bad Boys si asta iti face parul de gaina. Ritmul parca te aduce intr-o canapea cu floricele, in fata unui televizor cu tub catodic, asteptand ca mama sa pregateasca masa. Asa ca Bad Boys nu e doar despre ei, va fi si despre tine si despre intoarcerea ta intr-o epoca a filmelor de aur.

All in all, e clar unul dintre filmele mele preferate de actiune, cotate bine si pe site-uri straine de profil. Nu stiu daca declansatorul acestei senzatii e nostalgia, mix-ul echilibrat al filmului sau partea vizuala foarte atractiva, dar sunt aproape sigura ca vei fi de aceeasi parere. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.