Nu mai zbarnaie filmele de actiune ca-n anii 2000, ceea ce intr-un fel e bine, caci s-au scuturat cele care nu aveau decat boom boom si pac pac si nimic altceva, dar uite ca seria clasica Bad Boys s-a mentinut in forma, ba chiar pe val, la fiecare noua pelicula. Iar cea din 2024 nu face exceptie. Un film savuros, dinamic, plin de glume faine, cu actori de care ti se face dor imediat ce s-a terminat filmul si cu decoruri si efecte explozive, care sa puna in valoare un scenariu light, dar perfect coerent si catchy.

Bad Boys: Ride or die – baieti rai, da’ buni

Mike si Marcus decid sa reabiliteze numele capitanului Howard, ucis in episodul anterior Bad Boys. Dar pentru asta isi pun la bataie propria piele, iar lucrurile se complica atunci cand singurul martor ce poate identifica raufacatorul care i-a patat numele capitanului este Armando, fiul bad boy al lui Mike, ce are la randul sau un teanc baban de pacate.

Impresie generala – adrenalina pura, fara pic de pericol

Ce am apreciat mereu la Bad Boys e ca livreaza un mix echilibrat de adrenalina pura, cu scene super explozive, pline de suspans, super create si super jucate, laolalta cu glume simpatice, de toate felurile, de la umor de situatie la umor de limbaj, spuse cu naturalete si date intr-un joc de ping-pong intre doi protagonisti pe care majoritatea ii simpatizam egal, sau poate nu chiar, dupa celebra palma de la Oscaruri – Will Smith si Martin Lawrence.

De altfel, imi cam pusesem problema daca Will Smith o sa mai joace vreodata intr-un film, dupa lovitura aia de imagine, vreau sa spun ca l-am urmarit in noul Bad Boys si mi-am constientizat emotiile la fel de pozitive fata de el, mai ales ca si personajul lui se scalda in ape tulburi, nevoit sa isi pedeapsca, dar in acelasi timp sa-si protejeze fiul asasin (dilm film, da?).

Iar de Martin Lawrence n-as avea vreodata cum sa zic ceva de rau, varsta pare sa-l faca din ce in ce mai simpatic! Mai ales ca personajul sau capata si o aura usor mistica, luata la misto cu pricepere de celelalte personaje, lucru ce nu face decat sa adauge extra farmec. Duo-ul asta e unul dintre preferatele mele de la Hollywood si un magnet intens catre cinema, mai ales la IMAX, acolo unde merita vazut filmul.

Bonus: fiul lui Mike este un papi chulo si chiar daca nu mai apare alaturi de Kate del Castillo, ceea ce pentru mine era un mare plus, se descurca foarte bine pe cont propriu sa deschida corazonuri de telenoveliste. Vizionare placuta!

PS: Bineinteles ca o sa auzi celebra melodie si in acest episod. Nu se poate fara!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.