• Personaje principale: Amy (Mila Kunis) si Kiki (Kristen Bell)
  • Regizor: Scott Moore, Jon Lucas
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 101 minute
  • Lansare in Romania: 29 iulie

Mila Kunis ar putea foarte bine sa fie o PowerPuff Girl cu ochii aia cat juma’ de fata si rolurile ei de femeie care se chinuie sa salveze lumea sau cel putin propria sa lume. In Bad Moms, ea o interpreteaza pe Amy, o femeie care, la 32 de ani, are deja 2 copii la pubertate si care se chinuie sa tina ritmul unei vieti aglomerate, lipsite de sprijin si relaxare. Si pentru ca Bad Moms porneste de la un insight adevarat, acela ca viata de mama e atat de dificila ca ar trebui sa includa si momente de respiro, s-ar putea sa-ti placa tare filmul asta. Daca ai un prichindel care iti face si tie viata mai bogata in activitati.

Bad Moms

Scris de 2 barbati, ajutati de o armata de femei care si-a expus framantarile materne in fata acestora, filmul e usor prostut. Scoate sau lasa cuvantul „usor” din fraza anterioara, dupa gust. In sensul ca unele situatii sunt exagerate, insa cu siguranta, publicul posesor de copii va fi mai fermecat. Teorie confirmata de compania mea.

Amy si Mike sunt casatoriti de 12 ani iar el traieste o tinerete intarziata, lasand toate responsabilitatile in carca neveste-sii. Cu asa o premisa, casnicia lor ajunge intr-un mod previzibil intr-un impas iar adevaratul cosmar al lui Amy incepe cand ramane singura cu cei doi copii si clacheaza. Devine „a bad mom”. Ce inseamna asta? Se „inahita” cu alte 2 mame obosite si lipsite de sprijin si introduc un „regim” neglijent in familia lor, starnind dezaprobarea lui Gwendolyn, „mama alfa” a comitetului de parinti al scolii. Tesut din clisee, insight-uri familiale autentice si o distributie puternica, Bad Moms este genul de film pentru care nu poti nutri sentimente neutre. Iti place la nebunie sau ti se pare rasuflat.

Scena mea preferata

Scena mea preferata este cand cele 3 mame prietene vorbesc despre barbati care nu sunt circumcisi. Pentru a ilustra modul cum acestia trebuie „manuiti”, o folosesc pe Kiki, interpretata de Kristen Bell, pe post de penis. Cred ca 60% din norma de ras a filmului mi-am terminat-o pe scena asta! Foarte amuzant!

Puncte forte

Am apreciat accentul pus pe prietenia dintre cele 3 mame, fiecare reprezentand o diferita tipologie. Cred ca modul cum interactionezi cu alte femei cu aceleasi responsabilitati si interese ca ale tale iti ofera intotdeauna o perspectiva noua asupra ideilor de cum sa actionezi in propria situatie. Iar filmul exploateaza suficient acest aspect, chiar daca amesteca mancarea asta de peste si cu o portie zdravana de cliseu.

Distributia e fermecatoare iar fiecare se potriveste grozav in rolul sau, chiar daca rolul in sine poate ca nu e chiar grozav. De observat evolutia Christinei Applegate, interpreta personajului negativ Gwendolyn. O mai tii minte pe cand era Kelly, fata lui Al Bundy? Trecerea timpului se vede pe chipul ei dar reaparitia intr-un film e savuroasa.

In sfarsit, un film unde femeile care se razboiesc in timpul filmului ajung nu doar sa faca pace la final, dar sa fie una alaturi de cealalta. Spoiler, stiu, dar un adevarat punct forte, intr-o industrie care are tendinta sa expuna femeile doar ca rivale gata sa se sfasie.

Puncte slabe

Logica. Spre exemplu, pardon de spoiler, e o scena care mie mi-a dat cu virgula rau, da’ rau. Tatal singur si hot, de mana cu copilul, trece pe langa taraba de gogosi a lui Amy, de la targul de patiserie al scolii. Si isi cumpara o gogoasa din care musca pofticios si o savureaza de parca ar fi caviar dar nu schiteaza nici cel mai mic gest sa-i ofere ceva de mancare si copilului pe care il tine de mana ca pe un catel. Si asta in contextul in care era descris ca un parinte model, sfantul tata singur care isi adora copilul.

Umorul. Uneori simpatic, alteori slab. Situatiile sunt cam trase de par si daca nu esti in target (mama) si esti concentrata pe ideea principala – relaxeaza-te, mamico – atunci s-ar putea sa nu intri in joc.

Vizionare placuta!

In incheiere, pot sa spun ca mamele si femeile care stau in preajma copiilor au fost fascinate de Bad Moms. Asa ca, daca ai un prichindel prin preajma, lasa-l acasa si du-te la film din 29 iulie. Distribuit de Freeman Entertainment.  

 

 

 

Comments

comments

One thought on “Bad Moms – Mila Kunis nu are cum sa nu fie buna, dar fie…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.