• Personaje principale: Flynn (Jeff Bridges), Darlene (Cynthia Erivo), Emily (Dakota Johnson) si Sullivan (Jon Hamm)
  • Regizor: Drew Goddard
  • Durata: 141 min
  • Lansare in Romania: 12.10.2018
  • Casa de distributie: Odeon Cineplex

Cand ti se prezinta un trailer cu Thor in toata splendoarea bustului descoperit si ud de ploaie si cu Anastasia Steele in rol de badass, e clar ca trebuie sa mergi la film! Asa ca, scurt pe doi, zis si facut!

Bad Times at the El Royale

Bazat pe o locatie reala, degradanta, cu legaturi scandaloase memorabile Americii anilor ’60, cu Marilyn Monroe, J.F.K. si Frank Sinatra, filmul prezinta o intriga ambitioasa si cam bizara despre purgatoriu si judecata – un grup misterios de straini, o locatie plina de secrete si o structura care dezvaluie povesti neasteptate pentru fiecare personaj principal.

Genul filmelor de analiza si ipoteze implicite este minunat atunci cand este facut bine, iar rezultatul ajuta la definirea genului, precum in You’re Next si Cabin in Woods, sau chiar in Deadpool. Ele fac mai mult decat doar a sublinia figurile de stil, ele adauga ceva in plus intrigii prezentate. Asta face si Bad Times at El Royale, dar intr-un mod diferit. In loc de a prezenta un gen specific, acesta imbina o multitudine de genuri, oferind un film absolut unic, imprevizibil si neasteptat. Indiferent care este rezultatul intr-un sens tematic mai amplu, Bad Times at the El Royale este bun in toate privintele.

Impresie generala – o intriga atat de artistica si de palpitanta incat ar putea fi o masina a timpului ce te poarta in anii ’60

Nimic din Bad Times at the El Royale nu este asa cum pare. Nici povestea, nici personajele, nici macar hotelul in sine, in timp ce se afla pe linia rosie despartitoare a statelor Nevada-California si poarta dualitatea lumilor sale de coliziune din trecut si prezent, ca o insigna de onoare pretioasa.

In scena de deschidere, ce aduce mai mult a scena de teatru, vedem o vigneta rapida a unui barbat care desprinde podeaua camerei sale de hotel pentru a-si arunca o geanta in gaura create, ca mai apoi sa o acopere la loc, asezand meticulos lucrurile in pozitia lor initiala, pentru ca dupa cateva secunde mai tarziu sa moara.

Scena urmatoare ne poarta inainte in timp, la mijlocul anilor ’60, unde intalnim personajele unul cate unul, in timp ce ajung in holul hotelului a carui stralucire a apus. Aici ii intalnim pe vanzatorul de aspiratoare din sudul Europei, Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), parintele Daniel Flynn (Jeff Bridges), care se lupta cu stadiile incipiente ale demenței si pierderii de memorie, Darlene Sweet (Cynthia Erivo) care are o intalnire a doua zi, cu speranta de a face urmatorul pas catre cariera muzicala, si hippiota Emily Summerspring (Dakota Johnson), care este pe fuga dintr-un motiv oarecare cu sora ei, Rose (Cailee Spaeny). Oaspetii sunt intampinati cu intarziere de managerul de bilete Miles (Lewis Pullman), care, in ciuda faptului ca se afla intr-o stare precara, lucreaza pe mai multe posturi, raportand conducerii tot ce se intampla.

Cine sunt de fapt aceste personaje si ce fac la hotel, mai bine descoperi singur ?. Dar mai spun ca doar unul dintre ei este in fapt cine spune ca este. Intriga vine din urmarirea povestilor individuale si de modul in care toti devin implicati in treaba celuilalt, asadar, semneaza si tu registrul de sedere in Bad Times at the El Royale!

Comments

comments

One thought on “Mirela la Bad Times at the El Royale – satira unei societati la fel de prezente acum, ca si atunci”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.