• Personaje principale: Michael (Richard Madden) si Sean (Idris Elba)
  • Regizor: James Watkins
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 90 minute
  • Lansare in Romania: 29 aprilie

Deja nu mai încape îndoială că industria filmului de acțiune se extinde rapid și are o importanță aparte în box-office! Programul cinematografelor se actualizează în mod constant cu cele mai importante filme de acest gen, iar lista pentru următoarele zile, săptămâni chiar, este destul de mare. Și pentru că sunt fan al intrigilor alerte, aseară, la Sun Plaza, m-am “antrenat” cu Idris Elba, în Bastille Day.

Bastille Day

Ultimul thriller de acțiune al regizorului James Watkins, îi oferă actorului Idris Elba o imagine ce-i întărește revendicarea pentru rolul de 007, atunci când Daniel Craig își va bea ultimul său Martini.

Sean Briar (persanojul interpretat de Elba), este un agent CIA nechibzuit și iresponsabil, care face echipă cu Michael Mason, un pungaș american (rol interpretat de Richard Madden, pe care îl știm din primele 3 sezoane din Game of Thrones), în scopul de a dejuca un complot terorist, în inima Parisului.

Intriga este oarecum ridicolă, dar plină de surprize negândite, iar dialogul de cele mai multe ori hilar, împreună generând și unele secvențe de acțiune cu adevărat palpitante, inclusiv o urmărire pe acoperiș și un schimb amuzant de pumni în spatele unei camionete. Cu toate acestea, pelicula nu exploatează la maximum subiectul deoarece, la început, încearcă să prezinte întâmplările prin intermediul unor idei nuanțate despre IGMP, naționalismul extremist și xenofobie, apoi acțiunea se transformă într-un scâncet în loc de un bang.

Sincer vorbind, unele secvențe pot fi încadrate în categoria “atât de rău, încât e bun”, mai ales referințele de hashtag (#mișcareaanarhistă) și revoluția prin intermediul social media.

În cele din urmă ceea ce face filmul acesta să fie unul “de văzut”, este interacțiunea satirică dintre Elba și Madden și bineînțeles cadrul prezentat. Parisul este un oraș care arată întotdeauna fantastic pe film și, deși surprins înainte de ororile de anul trecut (atentatul împotriva Charlie Hebdo și atacurile din Paris), pelicula nu pare a fi de rău augur, clasându-se pe o poziție bună în box office, la doar câteva zile de la lansare.

Vizionare placută!

Filmul e distribuit de Ro Image 2000 şi o să apară pe 29 aprilie.

Articol scris de Mirela Neagu

Comments

comments

One thought on “Mirela la Bastille Day”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.