• Personaje principale: Harley Quinn (Margot Robbie) si Roman Sionis (Ewan McGregor)
  • Regizor: Cathy Yan
  • Casa de distributie: Vertical Entertainment
  • Durata: 109 minute
  • Lansare in Romania: 7 februarie 2020

Margot Robbie e o actrita atat de versatila! M-a dat pe spate cu rolul de superba infractoare psihopata din filmul Suicide Squad si apoi a jucat o regina complexata si cu urme de varicela. Ambele convingatoare as fuck! Si acum a revenit la rolul villain-ului DC, mai surprinzatoare ca niciodata. Girl, you rock! Jos palaria. Dar cu grija, ca nu stii niciodata ce arma mortala ascunde Harley Quinn, in timp ce tu pleci capul.

Birds of prey

Harley Quinn a ramas pe cont propriu, fara protectia lui Joker, iar asta ii aduce necazuri instant. Insa, curios, nu ea devine tinta numarul 1 din oras, ci o pustoaica asiatica pe care tot orasul o vaneaza. Asa ca cea mica ajunge sa fie aparata de o mica armata de mama bears, pregatite sa dea o lectie barbatilor.

Girl power scrie pe filmul asta si bine ai face sa nu-l ratezi la IMAX, la AFI Cotroceni, acolo unde se vede cel mai bine.

Impresie generala – dark si indraznet, perfect integrat in universul DC

Printre atatea personaje masculine care au marcat universul DC, Harley Quinn face loc armatei de femei pregatite sa cotonogeasca funduri de villains, dar si sa-si dovedeasca abilitatile care nu sunt cu nimic mai prejos decat ale barbatilor. Bird of prey o are in prim-plan pe Harley Quinn, dar este de fapt un manifest cu iz feminist intr-o lume a barbatilor. Iar asta e minunat, cu atat mai mult cu cat deschide o trilogie a personajului. Nu pleca fara sa vezi credit scene.

Daca te astepti ca filmul sa fie roz si dragalas doar pentru ca e dominat de femei, te inseli. Asa cum ne-am invatat in filmele DC, e chiar dark si mega sangeros, iar scenografia este infricosatoare, in special in ultima parte a filmului, cand actiunea se muta intr-un parc de distractii parasit. Nici costumele nu sunt tocmai cele mai cumintele, de unde trag concluzia ca misiunea lui Margot Robbie, implicata in toate segmentele filmului, a fost indeplinita: filmul nu poate fi catalogat drept chick flick.

De la script si regie pana la costume si personaje, universul DC devine pentru doua ore un univers feminin, in care te vei distra si vei rade, dar vei si intoarce capul sa-ti tragi sufletul, dupa atata sange. Mi-au placut surprizele de la final, la fel cum mi-a placut si ca e un film “cu de toate”: are actiune, umor, rasturnari de situatie, surprize, personaje bine inchegate si un flow usor de urmarit, chiar daca actiunea nu e tocmai cronologica.

Un alt aspect pe care l-am apreciat la Birds of prey a fost onestitatea personajelor: Harley Quinn e totusi un villain la origine, iar faptul ca acum lupta in echipa buna nu o face sa-si uite obiceiurile: tradarea si oportunismul. Si chiar daca te superi pe moment pe ea, iti dai seama ca aceasta trasatura de caracter da credibilitate personajului, altfel ar fi fost uitata si aruncata in maldarul de clisee cu personaje profund malefice care se schimba radical peste noapte.

Gata cu vorbaraia. E clar ca Birds of prey mi-a placut, asa ca iti recomand sa te bucuri de el la Cinema City. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.