• Personaje principale: Michael (Ryan Reynolds) si Kinkaid (Samuel L. Jackson)
  • Regizor: Patrick Hughes
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 1 septembrie 2017

Foarte greu sa alegi o scena preferata din buchetul de secvente savuroase din The Hitman’s Bodyguard, imbibate cu umor bun si actiune ca la Bruce Willis acasa. Dar fie, scena mea preferata nici macar nu-i include pe Ryan Reynolds si Samuel L. Jackson, ci pe Salma Hayek, al carei personaj isi caracterizeaza barbatul ca fiind un gandac de bucatarie. Pe care nimeni nu-l poate omori. Iaca subiectul filmului si atmosfera à la Die hard.

The hitman’s bodyguard

Darius Kinkaid este un asasin platit care are de stat o buna perioada la mititica. Interpolul ii propune insa o misiune, inainte, in urma careia i-ar elibera nevasta, si ea inchisa la o puscarie din Amsterdam. Iar mica misiune presupune o marturie contra dictatorului din Belarus, pentru ca acesta sa poata fi acuzat de genocid si nu numai.

Problema este drumul pana la Haga, unde ucigasul interpretat de Samuel L. Jackson trebuie sa ajunga. Precum un veritabil basm modern cu Fat-Criminal, Kinkaid trebuie sa treaca printr-o multime de obstacole pentru a ajunge la destinatie. Noroc ca are un bodyguard. Pe Ryan Reynolds.

Impresie generala – daca s-ar genera electricitate cu rasetele salii, s-ar lumina Arena Nationala

N-am mai vazut de o gramada de timp o comedie atat de buna, care nici macar nu e comedie la baza, ci film de actiune, in genul acelora care se faceau pe vremuri cu Arnold, Bruce Willis si Van Damme. Chimia extraordinara dintre 2 personaje care, cica, nu se suporta, cel al lui Ryan si cel al lui Samuel, se extinde dincolo de ecran iar intreaga sala a fost fermecata de acest cuplu mortal, la propriu. Intriga light care se tese in jurul lor este destul de slaba, dar deja nu mai conteaza pentru ca totul pare un pretext ca cei doi grei ai Hollywood-ului sa-si arunce replici intr-o parodie de zile mari. Si vorbind de parodii, chiar si posterul filmului este o parodie dupa The Bodyguard, cu Kevin Costner si Whitney Houston.

Stilul regizorul aduce chiar si mai multa dinamica peliculei iar coloana sonora siropoasa menita sa marcheze scene de violenta intr-un mod comic e ce trebuie. N-as fi zis ca atata sange merge de minune cu atata ras. Dar uite ca se pupa si se pupa tocmai bine.

In final,  marturisesc ca The hitman’s Bodyguard a fost o reala surpriza, nu ma asteptat sa fie atat de bun, chiar si previzibil fiind, nu ma asteptam sa ma tina strans de firul epic al povestii, fara posibilitatea de a-mi zburda mintea la bagajul pe care-l aveam de facut pentru propria mea vizita in Amsterdam. 2 ore petrecute grozav. In box office cu The Hitman’s Bodyguard!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.