• Personaje principale: Molly (Beanie Feldstein) si Amy (Kaitlyn Dever)
  • Regizor:  Olivia Wilde
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 102 minute
  • Lansare in Romania: 24 mai 2019

Am fost tocilara toata viata mea: am fost sefa de promotie la terminarea gimnaziului, am luat mereu medii peste 9 la liceu si am terminat facultatea si masterul la buget. Si da, in anii astia m-am distrat putin si am invatat mult. Asa ca astia de la Hollywood s-au gandit sa faca un film dupa viata mea…Glumesc, dar Amy din Booksmart nu doar ca imi seamana fizic, dar are si personalitatea si preocuparile mele. Asa ca iti dai seama cum mi s-a parut filmul.

Booksmart

Molly si Amy sunt BFF. Si sunt tocilarele liceului, gata sa mearga la cele mai prestigioase facultati din America. Pentru asta au muncit pe branci si nu au avut timp sa se distreze.

Dar cand afla ca cei pe care ii considerau niste colegi populari dar cam prostanaci au bifat si scoala si distractie si merg tot la niste universitati de renume, isi dau seama ca, de fapt, fraierele au fost ele. Si decid sa profite de noaptea de dinaintea absolvirii cat sa compenseze tot liceul.

Impresie generala – scenariu excelent, umor tineresc si personaje in care te regasesti mai mult decat ai vrea

Oare profa mea de romana ar fi mandra daca as numi filmul asta un bildungsroman al personajului Molly? Caci scenariul reda evolutia ei de la o tocilara aroganta si egoista la o tipa deschisa si distractiva. Si o face intr-un mod asumat, autentic, cu un nivel al detaliului suficient cat sa intelegi schimbarea protagonistei si cu un umor care sa te faca sa o indragesti, desi o comite nasol.

Dar nu cu personajul Molly m-am identificat eu, ci cu Amy, tocilara roscata timida, implicata in cauzele ei, ce sta in umbra lui Molly, pentru ca sta dezastruos la capitolul incredere in sine. Portretul meu din liceu. Daca si tu te regasesti in descrierea asta (Amy din film e gay, dar nu includ orientarea sexuala la capitolul similitudini), atunci sigur o sa iti placa ce au rezervat scenaristii pentru acest personaj.

Mai mult decat un film cu adolescenti, Booksmart e un film despre perspective si aparente, despre evolutie personala si emotionala, despre prietenie si testul timpului, despre varietate si faptul ca fiecare defineste succesul intr-un mod diferit. Si in ciuda faptului ca 90% din distributie interpreteaza liceeni, mie mi s-a parut un film foarte matur, ce abordeaza tema distractiei cu seriozitate (si asta e de bine!).

Sper sa razi la fel de mult cat am facut-o eu, sa nu te sperie personajul Gigi (la final, o sa iti dai seama ca a fost cireasa de pe tort a peliculei) si sa iesi din sala cu zambetul pe buze, chiar daca perioada liceului a fost sau nu placuta pentru tine.

Comments

comments

One thought on “Booksmart – filmul cu tocilare in care m-am regasit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.