• Personaje principale: Michelle (Melissa McCarthy) si Claire (Kristen Bell)
  • Regizor: Ben Falcone
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 99 minute
  • Lansare in Romania: 15 aprilie

Aseara, la AFI Cotronceni, am vazut The Boss, filmul al carui trailer ma distrase zdravan si-n consecinta, pe care-l asteptam ca de la ginger la ginger. Chiar daca mi-am setat cam sus asteptarile in ceea ce priveste scenariul, am ciupit o idee buna din toata treaba: e nevoie de educatie antreprenoriala in scoli.

The Boss

The Boss e Michelle (Melissa McCarthy), o orfana cu sufletul pietrificat, care-si gaseste consolarea in bani, o multime de bani. Cand ii pierde si pe acestia si ajunge la inchisoare, isi da seama ca este din nou singura si apeleaza la cea care obisnuia sa fie asistenta ei, Claire (Kristen Bell).

Impreuna (si asta o include si pe fiica lui Claire, Rachel), pun la cale o afacere cu negrese, cu radacina intr-un program scolar de antreprenoriat.

De ce se ajunge la replica „You stupid ginger” si cine i-o da lui Michelle, asta ramane sa descoperiti. Pe mine deja ma urmareste, caci Emil ma tachineaza la greu cu ea.

Ce-ar fi putut fi, dar parca nu a fost

The Boss e o comedie, iar asta pentru unii e suficient sa-si domoleasca pretentiile. Dar eu am vazut comedii remarcabile si refuz sa cred ca e de vina genul filmului. De data asta, The Boss a fost mai slab decat parea in trailer, decat alte filme ale Melissei McCarthy, decat o comedie care poate livra nu doar umor, dar per total, un scenariu misto.

Mi s-a parut ca glumele au ramas, in mare, doar la stadiul de tentative sau ca cel care le-a scris e un om teribil de inocent. Parerea mea nu e tocmai unanima, caci langa mine, erau cativa tipi care radeau intr-o veselie.

Cu toate ca Melissa McCarthy joaca tare bine si i se potriveste rolul, restul personajelor, chiar si-n contextul ridiculizarii subiectului, par de carton, cumva nu reusesc sa ofere amuzamentul pe care reactiile lor ar trebui sa-l provoace.

Ce mi-a placut

The Boss este un film pe care nu reusesti sa-l placi intru totul (ma rog, eu n-am reusit), insa sa-i dam scenariului ce-i al scenariului: ideea unei educatii antreprenoriale, in scoli. Desi initial, mi s-a parut ca fetele care ajutau la pregatirea si vanzarea negreselor erau exploatate ca prichindeii din China, mi-am dat seama apoi ca a te implica voluntar si fara ore interminabile in asta, ar fi o pregatire buna pentru viitor. Mai ales ca aveau parte de un anumit procentaj direct in fondul lor pentru facultate!

Prezenta lui Tyrion…pardon, Peter Dinklage in film e, cu siguranta, ceva catchy pentru public. Personajul lui se apropie putin de cel pe care il interpreteaza in Game of Thrones, insa intr-un context de ridiculizare si exagerare. Cred ca prezenta lui un film e un pas inainte pentru The Boss si unul inapoi pentru actor.

Vizionare placuta!

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 si apare pe 15 aprilie.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.