• Personaje principale: Bridget (Renee Zellweger) si Mark (Colin Firth)
  • Regizor: Sharon Maguire
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 122 minute
  • Lansare in Romania: 16 septembrie

Daca abdomenele ar fi inlocuite cu secvente din Bridget Jones burdusite cu crize de ras, cred ca ar exista o sansa si pentru mine si burtica mea de gravida cu ciocolata. Si sper ca aseara, cand am ras continuu la Bridget Jones’s Baby, sa se fi zamislit vreun muschiulet p-acolo, ca daca nici comedia asta nu si-a facut treaba, apoi sunt o cauza pierduta. Da, atat de tare e a treia aventura a lui Bridget!

Bridget Jones’s Baby

Filmul o readuce in fata spectatorilor pe Bridget Jones (Renee Zellweger), la fel de aiurita, singura si amuzanta, determinata acum sa-si traiasca viata din plin, la cei 43 de ani ai ei abia impliniti. Hotararea se traduce prin faptul ca ajunge sa se culce cu 2 barbati intr-o saptamana, sarmantul Jack (Patrick Dempsey) si vechea ei iubire, Mark Darcy (Colin Firth). Pana aici, nicio suparare, caci n-avea barbat, n-avea copil, n-avea cui sa dea socoteala.

Dar ce te faci cand Bridget a noastra ramane gravida (caci folosise niste prezervative ecologice, vechi de cand lumea) si habar n-are care dintre ei este tatal?

Eu promit rasete, glume inteligente, scene romantice dar nu tampite, barbati fermecatori, rasturnari de situatie, empatie si un sentiment supercalifragilistic, la final!

Impresie generala – mi-nu-nat

Nu pot sa ma abtin, pur si simplu nu pot sa ma abtin. E o scena in Bridget Jones’s Baby, atat de romantica si frumoasa, incat trebuie sa o povestesc: se face ca sarmanatul Jack vine la Bridget acasa, cu dorinta de a compensa lipsa unei relatii ca la carte si trecerea directa la treaba cu copil si familie. Si incepe omul sa-i insiruie tot felul de treburi: masa pe care ar fi luat-o la a doua intalnire pe care o serveste chiar in acel moment, buchetul de flori pe care i l-ar fi dat mai tarziu pe care i-l pune chiar atunci in brate, SMS-ul pe care i l-ar fi scris dupa a doua intalnire pe care i-l trimite in momentul ala si cate si mai cate. Practic, a rezumat o relatie in 10 minute, dar scena e construita atat de frumos incat cred ca toate fetele din sala s-au topit dupa el.

Trebuie sa mentionez ca filmul e romantic si dragalas, dar umorul e construit cu inteligenta si niciun barbat nu cred ca va simti ca-i scade o biluta de la prea multa afectiune. Femeile si barbatii rad de mama focului, in aceeasi masura!

Singura observatie pe care n-ai cum sa n-o faci este ca Renee Zellweger nu s-a dovedit a avea gene atat de grozave si se observa dramatic imbatranirea. Chiar si asa, e atat de usor sa empatizezi cu ea iar personajul ei ramane, fara indoiala, unul dintre cele mai rasarite din comediile ultimei perioade.

Vizionare placuta!

Bridget Jones’s Baby apare pe 16 septembrie si este distribuit de Ro Image 2000.

 

 

Comments

comments

2 thoughts on “Bridget Jones’s Baby – nu stiu daca as putea rade mai zdravan de atat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.