• Personaje principale: Steve (Bruce Willis) si Spyder (Jason Momoa)
  • Regizor: Mark Cullen
  • Casa de distributie:Ro Image 2000
  • Durata: 93 minute
  • Lansare in Romania: 23 iunie 2017

Bruce Willis, Jason Momoa, John Goodman plus vreo 2 actori din Narcos…super distributie, as zice eu, nu? Asta ar fi motivul numarul 1 pentru care sa vezi Cainele sau viata, daca n-ar fi si catelul pus la socoteala. Buddy este de fapt adevaratul motiv pentru care sa dai o raita la cinema, caci Parson Russell Terrier-ul este o mandrete de pufosenie si un actor talentat.

Cainele sau viata

Steve (Bruce Willis) este un detectiv la a doua tinerete, nitel afemeiat, nitel superficial, nitel ratat, ale carui singure repere in viata sunt sora si nepoata sa si-un catel pufos pe nume Buddy. Cand acesta e furat de gasca lui Spyder (Jason Momoa mexican), e timpul pentru masuri extreme.

Impresie generala – un film de atmosfera cu-n catel simpatic si actori misto

Am spus deja motivele pentru care un cetatean iubitor de catei, de Khal Drogo si de actori celebri s-ar duce la filmul asta. E valabil mai ales pentru cetatene. Insa dincolo de figurile si numele ce apar pe afis, Cainele sau viata pare un film zen, care se desfasoara cetinel, dupa atmosfera de vacanta din Venice, California, unde nu te-ai duce tocmai pentru ritmul alert. Asa ca nu te supara daca Buddy apare cam dupa jumatate de ora dupa inceperea filmului ori uneori glumele par spuse de Iohannis.

Bruce Willis are acum o varsta respectabila asa ca a mai temperat filmele de actiune cu niste miserupism batranesc, refugiat intr-un personaj zeflemitor cu viata si cam  fara niciun Dumnezeu. Sigur, rolul ii vine de minune, caci ce poate face un actor care a bifat deja tot ce se putea?!

Atentie si la compania cu care vii la film, relaxarea californiana se extinse si-n niste scene deocheate, ba chiar amuzante pentru spectator, daca iei in calcul si grafitti-urile de pe-un bloc, intriga ce imbogateste comedia cu putina arta moderna, dar de apreciat (“caci venele par sa te urmareasca din orice unghi le-ai privi”).

Cadrele sunt filmate in niste locuri geniale, atmosfera de vacanta se simte in fiecare scena insorita sau chiar si pe plaja unde un catamar burtos cauta bijuterii cu-n detector de metale.

Am apreciat culoarea personajelor secundare, camatarul burtos a fost un deliciu, precum si prostituatele transgender, in frunte cu cea criminala. Un festival colorat de personaje-parodii care sustin linia zen in care sunt construite toate femeile si toti barbatii ce apar in film. As spune ca din marea asta de nebuni, doar cainele e intreg la cap!

Comments

comments

One thought on “Cainele sau viata – Si baietii plang cateodata…dupa caini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.