- Personaje principale: Louis (Armand Assante) si Sorana ( Raluca Aprodu)
- Regizor: Dragos Buliga
- Durata: 109 minute
- Casa de distributie: JACOB BROS.
- Lansare in Romania: 20.04.2018
Am dus-o pe mama la noul film (romanesc!) cu Armand Assante, crezand ca protagonistul era pentru mama ceea ce Jason Momoa este pentru mine. M-am inselat, mama cred ca l-ar fi preferat pe Alain Delon, dar macar ne-am amuzat si ne-am speriat pe alocuri impreuna.
Vanatorul de spirite cu Armand Assante
Filmul afiseaza povestea unui conac blestemat, unde, in urma unei crime, lumea se intoarce cu susul in jos iar Armand Assante, in rolul lui Louis, vanatorul de spirite malefice, este chemat sa scape satul de aratarile dracesti.
Intamplarea face ca, de data asta, lui Louis ii e cam greu sa rapuna diavolul incarnat intr-o fata plapanda pentru ca spiritul apartine unei fiinte aproapiate. Cum se termina treaba, ramane sa descoperi pe cont propriu.
Impresie generala – amuzant si infricosator in acelasi timp, dar cu ceva hibe de logica
Desi mi s-a parut impanzit de hibe de logica si probleme de continuitate, Vanatorul de spirite m-a facut sa tresar de cateva ori, asa ca si-a atins misiunea: e destul de creepy. Iar muzica este bine aleasa: cantece de leagan din alta lume, pe care ti le-ai imagina in playlistul unui DJ fantoma.
Cel mai mult am apreciat actorii romani – preotul Vasilescu, posedata aflata la primul ei film si pe Raluca Aprodu, care aduce o dulceata irezistibila in orice pelicula ar aparea. In plus, existenta celor 2 personaje coreene mi s-a parut cea mai buna decizie scenaristica, asa ca as recomanda filmul doar pentru mix-ul asta de aparitii.
Prestatia lui Armand Assante mi-a adus aminte, insa, de Tommy Wiseau si al sau film legendar The room, asta pentru ca accentul (fabricat sau nu) al protagonistului parea sa fie 1:1 cu cel al lui Tommy Wiseau, oferind filmului o pelicula de artificialitate. Nici jocul actoricesc cam exagerat nu era departe. De altfel, majoritatea personajelor mi-au parut schitate in mod caricatural, fara sa ofere sansa sa crezi in ele. Chiar daca sunt scene amuzante in Vanatorul de spirite, unele mi se par exagerate iar altele amuzante in mod accidental.
Dintre principalele intrebari ramase dupa film:
- De ce dracovenia avea nevoie de un intermediar pentru a se intalni cu vanatorul de spirite?
- De ce dracovenia este obsedata de copii, in mod aleatoriu?
- Ce s-a intamplat cu copilul din burta al femeii posedate?
In final, as mai adauga faptul ca filmul a fost realizat de echipa Las Fierbinti. Ca fan al filmelor romanesti, as zice ca acesta nu se afla in lista mea de preferinte autohtone, dar daca vrei sa vezi un film de groaza local, ar putea fi un experiment interesant. Filmul poate fi urmarit in toate cinematografele Cinema City din tara.
Despre film a mai scris si Silviu Pal.