Personaje principale: Christopher Robin (Ewan McGregor) si Winnie the Pooh (Jim Cummings)
Regizor: Marc Forster
Durata: 104min
Lansare in Romania: 03.08.2018
Casa de distributie: CineForum
Reteta PowerPuff Girls (sugar, spice and everything nice) pare a fi folosita si in noul Christopher Robin din 2018, caci filmul te invaluie in tandrete si dragalasenie, de zici ca producatorii au stors toti unicornii in scenariu. Pooh si prietenii lui sunt o combinatie intre personajele animate si niste jucarii de plus si chiar daca nu sunt frumosi ca jucariile de pe CartoonNetwork, sunt magnetici si expresivi, gata sa te incante in cea mai lunga pelicula din aceasta serie.
Christopher Robin
Christopher Robin, baiatul ce obisnuia sa se joace cand era mic cu Pooh, Piglet, Aiurel, Tigru si celelalte pufosenii, a crescut acum. Si are o familie care abia daca-l mai vede, caci munceste ca un sclav intr-o companie de valize, pe cale sa dea faliment.
Cand Pooh revine in viata lui, adult fiind, Christopher Robin isi aduce aminte de prioritatile sale si, ghidat de ursuletul de plus, opteaza pentru o viata in tihna, alaturi de fiica sa.
Impresie generala – un film tare dragalas, tocmai bun pentru familii de oameni sau ursuleti de plus
Vocea lui Jim Cummings, cel care l-a personalizat pe Pooh inca din 1988, se remarca si acum, cu o nuanta calda, usor cam batraneasca pentru cum ma asteptam sa sune Pooh, dar plina de expresivitate si candoare. De altfel, el este singurul prezent din vechea gasca de „voci” iar sala parea foarte incantata sa-l auda, vocalizand trasnaile lui Pooh.
Am fost surprinsa sa aflu ca existenta lui Christopher Robin nu este cu totul fictiva. El a fost copilul autorului lui Winnie the Pooh, cel care a inspirat intreaga serie de povesti cu plusul sau, Winnipeg. Ba chiar a avut si o fiica, ca-n film, insa aceasta in realitate era grav bolnava.
In pelicula, Winnie este portretizat asa zanatic cum il stim cu totii, insa replicile aiurite capata noi sensuri atunci cand patrund in lumea adultilor si dovedesc faptul ca intotdeauna e nevoie sa revii la copilarie pentru a te regasi. Si nu ma refer la a face asta din canapeaua unui psiholog neaparat. E suficient sa-ti regasesti plusul preferat, asa cum Christopher Robin a facut cu Winnie, pentru a reevalua lucrurile cu adevarat importante in viata, ce nu pot fi incluse intr-o servieta.
Recomand filmul pentru oricine care vrea sa se indulceasca cu o portie de dragalasenie, oricui vrea sa se intoarca in timp spre propria-i copilarie sau pur si simplu sa se deconecteze de la lumea consumerista si sa se inconjoare cu candoare si umor inocent.
PS: Eu am ratat, dar am inteles de la Angela de la CineAmator ca filmul are si un credite scene spectaculos.