• Personaje principale: Michael (Liam Neeson) si Joanna (Vera Farmiga)
  • Regizor: Jaume Collet-Serra
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 105 minute
  • Lansare in Romania: 12 ianuarie 2018

Cand eram pustoaica, adoram sa ma joc Mafia cu prietenele mele. Si nu stiu ce lipici aveam pe mana, ca intotdeauna extrageam asul, adica rolul criminalului. Pe care il joc cel mai prost, pentru ca ma bufneste rasul, clipesc nervos, ce sa mai…sunt un criminal de mana a doua, pe care probabil l-ar prinde si Inspectorul Clouseau din Pantera Roz. Asa ca de fiecare data cand dau de un film care-mi aduce a Mafia, sunt fermecata.

The commuter

The commuter e unul dintre filmele de tip Mafia: Liam Neeson este Mike, un fost politist nevoit,printr-o imprejurare dubioasa, sa gaseasca un anumit om, fara prea multe indicii, intr-un tren. Cu doar cateva informatii, el trebuie sa traga de limba, sa inventeze povesti si sa „miroasa” intrusul, altfel familia sa ar fi dat de naiba.

Impresie generala  – dinamic si plin de suspans, asa cum ne-a obisnuit Liam Neeson

Liam Neeson e un nume de referinta pentru genul asta de filme si, uneori, chiar ai chef sa vezi o pelicula in care protagonistul salveaza lumea si-ti ofera un sentiment de siguranta, chiar daca in universul real, inca nu s-a inventat un Liam Neeson. Dupa parerea mea, The commuter satisface din plin cheful de a salva lumea, si-n plus printre pumni si imbranceli (despre care compania mea s-a plans c-au fost intr-o cantitate nemotivat de mare iar uitatul meu pe pereti ar putea s-o confirme), mai scapa si cateva glume dragute.

Punctul forte al filmului e suspansul, genul ala de anxietate care te face sa iti pui mana la gura, pariind alaturi de personaj cine este Prynne, omul cautat de Liam Neeson. De altfel, chiar daca actorul a ajuns aproape la saturatie cu acest tip de rol, inca il joaca foarte credibil si-i sta inca bine, cu toate ca pana si personajul sau bifase deja 60 de ani.

90% din actiune are loc intr-un tren, dar scenariul dozeaza bine povestea, astfel nimic din detaliile din afara trenului sa nu scape nedezvaluite. Chiar daca nu se insista pe aspectele psihologice, agonia lui Mike este redata astfel incat sa empatizezi cu bietul barbat care isi pierde slujba, telefonul si calmul in aceeasi zi.

Inchei cu avertismentul ca Vera Farmiga are un rol-cheie in pelicula si simpla ei prezenta induce instant misterul, ba chiar si un soi de teama si pericol, caci in mintea majoritatii, Vera Farmiga = horror (pentru mine, reprezentativ e The Conjuring).

So repejor-repejor si opreste-te in prima gara cinefila, daca a venit timpul pentru un nou thriller cu Liam Neeson. Vizionare placuta!

 

 

Comments

comments

One thought on “The commuter – vino in vagonul lui Liam Neeson”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.