• Personaje principale: Christian (Ben Affleck) si Dana (Anna Kendrick)
  • Regizor: David O’Connor
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 128 minute
  • Lansare in Romania:28 octombrie

Ben Affleck, incasati-ai milioanele de dolari, le cam meriti! Cel putin cu personajul Chris din filmul Contabilul, ai facut o treaba de exceptie! Serios, mai rar sa te duci la un film cu asteptari zdravene ca un exponent al generatiei McDonald’s si sa nu iesi din sala cu impresiile macelarite. Contabilul a fost genul de film la care m-am dus cu impresia ca va fi un film bun si am iesit, impresionata de twist-urile din film.

Contabilul

Chris este un copil autist a carui atitudine dificila il condamna la izolare sociala si dificultatea de a renunta la un task, din momentul preluarii. El si fratele lui sunt crescuti de catre un tata militar dur si cu o viziune fixista asupra modului cum ar trebui sa-si educe fiii.

Adult fiind, Chris devine contabilul unor carteluri periculoase si isi traieste viata pe drum, fugind ba de unii, ba de altii. Insa nu doar raufacatorii il urmaresc pe Chris, ci si un vechi functionar al Trezoreriei, care ascunde mai multe decat lasa la vedere.

Impresia generala – genul de film care te face sa te simti ca un cercetator de succes

O gramada de momente imprevizibile, concentrate la finalul filmului, o interpretare de zile mari si o privire atenta asupra unei probleme medicale, autismul, ce afecteaza 1 din 68 de copii ai Americii.

Desi este un film dur emotional si cu suficiente scene violente, nu-l retii asa, ci ca pe o poveste moderna despre integrare, dualitatea eroilor, secrete si determinare.

Am apreciat si trimiterile la personalitati reale, precum Lewis Caroll, autorul Alice in Tara Minunilor, despre care nu stiam ca fusese autist. Filmul asta te face sa te simti mai destept.

Din spatele filmului

  • Ana Kendrick s-a inspirat de la mama sa, care este o contabila in viata reala, si care i-a explicat notiuni de baza din domeniu.
  • Scenariul a fost inclus intr-o lista din 2011 a celor mai apreciate filme inca neproduse.
  • Filmul a fost initial gandit cu Mel Gibson si regizat de fratii Coen, dar a fost regizat de Gavin O’Connor.
  • In Contabilul, Ben Affleck recita „Solomon Grundy” ca sa se calmeze, insa in seria DC Batman, Solomon Grundy este un raufacator cu care Batman (Ben Affleck) trebuie sa se confrunte.

Vizionare placuta!

Contabilul apare pe 28 octombrie si este distribuit de Freeman Entertainment. O alegere excelenta pentru o seara la cinema!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.