• Personaje principale: Pikachu (Ryan Reynolds) si Tim (Justice Smith)
  • Regizor: Rob Letterman
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 104 minute
  • Lansare in Romania: 7 iunie 2019

Daca ar fi existat Pikachu in realitate, probabil acum toti crescatorii ar fi intors banii cu lopata. Pikachu e senzatie, asa pufos si dragalas cum e, cu atat mai mult cu cat apeleaza la un sentiment irezistibil: nostalgia.

Detectivul Pikachu

Tim ajunge in Ryme City sa recupereze hainele tatalui sau, disparut intr-un accident rutier. Insa se alege si cu Pikachu, Pokemon-ul parintelui lui, o bila galbena de blana, care incepe sa-l urmareasca peste tot. Inca nu m-am hotarat daca ghemotocul mai simpatic decat un Minion dar oricum pe acolo.

Sederea lui Tim se prelungeste, cand descopera ca tatal sau era pe urmele unui mister ce ar fi putut schimba lumea. Iar marele secret ajunge oricum sa-i schimbe lumea lui Tim.

Impresie generala – dragalas, plin de umorul lui Ryan Reynolds si cu o intriga interesanta

Inainte ca filmul sa ma aduca la cinema, campania lui de lansare a facut diferenta: aparent, fusese incarcat pe net, insa video-ul ce pornea ca o adevarata pelicula era un loop al lui Pikachu. Smart move!

De altfel, simpla prezenta a lui Ryan Reynolds, ce-i imprumuta vocea lui Pikachu, este suficienta sa te atraga. Daca-l urmaresti pe Twitter pe actor, stii ca umorul lui e garantia unei runde sanatoase de ras. Un mic secret? Dany de Vito fusese ales inaintea lui Ryan Reynolds, dar n-a fost sa fie.

Dincolo de orice strategie de promovare, Pikachu apeleaza la dorul tau de copilarie, cand animatia era la moda si faceam colectii cu Pokemonii. Chiar daca Detectivul Pikachu arata putin peste 60 de Pokemoni (din cei peste 800 existenti), grafica este atat de dragalasa ca farama de copil pe care o avem cu totii in noi, indiferent de varsta, se va topi, cu siguranta.

Daca ti-e dor de vocea originala a lui Pikachu, sa stii ca o vei auzi in cateva secvente. De altfel, compania originala care a creat Pikachu a stipulat drept conditie in contract ca “indiferent de circumstante, toti Pokemonii trebuie sa ramana adorabili”.

In ceea ce priveste Easter Eggs, bineinteles ca Detectivul Pikachu este impanzit de trimiteri la cultura pop: filmul ce apare pe televizorul din apartamentul tatalui lui Tim este de fapt un film in rama: pelicula ce aparea la televizor in celebrul Singur Acasa. O alta trimitere super tare este replica lui Pikachu catre PsyDuck – “Serenity now”, devenita celebra in Seinfeld, sezonul 9, episodul 3. Iar spuma spumelor este faza in care Tim si Pikachu interogheaza un Pokemon Mim iar acesta imita celebra scena a lui Sharon Stone din Basic Instinct, in care-si schimba pozitia picioarelor, pe scaun.

Intriga mi s-a parut super misto, intr-un fel mi-a adus aminte de Westworld, serialul meu preferat. Nu zic mai mult, doar ca m-am prins de la inceput de twist, insa m-am bucurat de fiecare scena. Ceea ce-ti doresc si tie. Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “Detectivul Pikachu – o pufosenie adorabila”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.