• Personaje principale: Dolittle (Robert Downey Jr.) si
  • Regizor: Miguel Arteta
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 93 minute
  • Lansare in Romania: 17.01.2019

Sa-l vezi pe Robert Downey Jr in alt rol decat supererou e o adevarata provocare. Mai ales cand si aspectul personajului e cu totul altul si nicio bunaciune hollywoodiana nu-i sta la brat. Dar la finalul lui Dolittle, iti dai seama ca pana si in acest film ramane totusi un supererou, ceva mai nepieptanat si mai boem, dar inca protagonistul care salveaza ziua si chiar lumea.

Dolittle

Dr. Dolittle a renuntat sa trateze oameni, iar acum traieste intr-o casa baricadata, alaturi de animalele sale cu care poate vorbi. Rutina linistita ii este deranjata de aparitia a doi copii – unul care-i cere sa salveze o veverita si altul care ii cere sa o salveze pe Regina Angliei.

De raspunsurile sale, depinde toata actiunea filmului. Un mic spoiler? Totul se termina cu bine!

Impresie generala – un film pentru copii, cu cele mai simpatice animale

Ti-o amintesti pe Cenusareasa, fata care vorbea cu pasarelele? Doctorul Dolittle e un mix amuzant intre ea, Noe cel strangator de animale si Peter Pan, exploratorul lumilor fantastice, iar aceasta combinatie ludica ar putea fi un magnet pentru copii.

De altfel, actiunea este clar pentru copii pentru ca autorul Hugh Lofting, creatorul lui Dolittle, a creat acest personaj in scrisorile sale de pe frontul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a-si alina copiii ramasi acasa. Tot el este autorul celebrei serii de povesti Doctorul Aumadoare, mai cunoscuta la noi in randul generatiei 30+.

Robert Downey Jr. e perfect pentru interpretarea personajelor aeriene, sturlumbatice si ironice. Asa ca Dolittle ii iese bine, chiar daca la inceput ti-e greu sa te desprinzi de imaginea doctorului de culoare si supraponderal interpretat de Eddie Murphy.

E totusi dificil de acceptat ca actorul iti smulge acum mai degraba sentimente parintesti decat o baluta in coltul gurii. Dar asta s-ar putea sa fie chiar un avantaj in acest film pentru copii, pentru ca mama va putea sa se concentreze mai bine. Iar acest trist adevar este valabil si pentru Banderas, micul villain nu atat de villain, care apare ca personaj caricaturizat pe la mijlocul peliculei.

Lumea fantastica de pe insula lui Banderas a fost partea mea de film preferata si asta pentru ca parea rupta dintr-o bucatica de Maroc. Mi-a placut CGI-ul, merita vazut in 3D, si, mai ales, cu intreaga familie. Animalele au personalitati bine conturate si arata foarte simpatic si realist, un punct forte pentru film.

Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.