• Personaje principale: Yassine (Tarek Boudali) si Fred (Phillippe Lacheau)
  • Regizor: Tarek Boudali
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 92 minute
  • Lansare in Romania: 8 decembrie 2017

Epose-moi mon pote, tradusa in engleza Marry me, dude, si-n romaneste Te-nsori cu mine, bro? este noua senzatie francofona de la cinema, dedicata tuturor fanilor limbii lui Voltaire si fanilor de saruturi si clatite in capitala franceza. Acestea fiind zise, iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte s-o intinzi la cinema:

  1. In weekend-ul lansarii in Franta, a rupt box office-ul frantuzesc si s-a clasat imediat dupa Thor.
  2. Tarek Boudali a scris baza scenariului, regizeaza filmul (pentru prima oara, in cariera lui) si joaca personajul Yassine, protagonistul peliculei.
  3. Povestea lui Yassine arata cam asa: cand tocmai a dat de-un job de vis, Yassine, tanarul marocan stabilit in Franta, e gata sa fie deportat. De aici, incepe aventura si planul spectaculos de a evita acest pericol: insurandu-se cu cel mai bun prieten al lui, un francez.
  4. In ciuda faptului ca Tarek Boudali joaca un student, el are nu mai putin de 37 de ani. N-a ars gazul, insa, pana la varsta asta: a mai jucat in alte comedii de succes – Babysitting 1 si 2 si Alibi.com.
  5. Filmul a fost si nitel criticat, caci s-a spus ca parodierea gesturilor homosexualilor poate fi jignitoare pentru comunitate si-n plus, si background-ul marocan al protagonistului e tratat putin cu superficialitate.

Una peste alta, comedia e spumoasa si cursiva, merita o dupa-amiaza relaxanta sau o seara chill, caci parca uneori, iti mai vine sa mai schimbi meniul hollywood-ian. Vizionare placuta!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.