Personaje principale: Taylor Russell (Zoey) si Logan Miller (Ben)
Regizor: Adam Robitel
Durata: 99 min
Lansare in Romania: 01.02.2019
Casa de distributie: InterComFilm

Tendinta escape room-urilor pare ceva mai puternica decat cea a papuceilor cu blana (din fericire), asa ca persistenta sa merita un film pe masura. Escape room filmul, tradus la noi “Scapa, daca poti”, este un thriller tensionat, foarte bine construit ca fir narativ si ca imprevizibilitate iar mie una mi-a placut la nebunie (asta si pentru ca am colindat cateva camere si eu). Cu atat mai mult cu cat l-am vazut la Cinema City din Park Lake, aproape de casa.

Escape room

6 oameni primesc o cutie misterioasa, in care se ascunde invitatia la un Escape Room, careia ii dau curs. Ajunsi in camera de asteptare, ei isi dau seama ca de fapt se afla deja in joc. Iar jocul incepe in stil mare.

De aici porneste o cursa contra-cronometru pe care trebuie sa o castige nu neaparat pentru a castiga 10.000 dolari dar pentru a-si pastra propria viata.

Impresie generala – creativ, imprevizibil, captivant

Daca e ceva ce am apreciat la acest film e creativitatea camerelor in care cei 6 eroi lupta pentru supravietuire. N-as putea spune ca regret ca n-am gasit si eu aceasta imaginatie revarsata asupra camerelor pe care le-am experimentat la randul meu (cu siguranta, nu i-am invidiat), dar sa mentii acelasi suspans si creativitate in fiecare dintre incaperile in care sunt incuiate personajele… asta numesc eu performanta.

Cu toate ca actorii nu erau cunoscuti, fiecare dintre ei si-a conturat cu convingere personajul. Dar nu te atasa prea tare de niciunul, vei fi surprins de ordinea in care dispar. Bineinteles ca in timpul actiunii, pe ici pe colo ar mai fi cateva detalii trase de par, dar mi-e teama ca daca le-as puncta, as face un mare spoiler.

Cum eu ma uit pe pereti la scenele sangeroase, am apreciat lipsa violentei extreme, mai ales ca e genul de scenariu ce oferta o multime de oportunitati. Bine ca nu l-a regizat Tarantino!

Nu pierde vremea si fugi la cinema, din 1 februarie.

Comments

comments

One thought on “Escape room – un thriller mortal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.