• Personaje principale: Sersi (Gemma Chan) si Ikaris (Richard Madden)
  • Regizor: Chloe Zhao
  • Casa de distributie: Cineforum
  • Durata: 157 minute
  • Lansare in Romania: 5.11.2021

M-am infiltrat ieri printre 10 supereroi si m-am luptat impreuna cu ei cu Deviantii, niste monstri urati foc cu apucaturi de vampiri energetici. Sau cel putin asa am avut impresia, dupa ce am vazut la IMAX 3D Eternals si efectele au fost atat de misto, ca am simtit, cel putin pentru o secunda, ca universul Marvel m-a cuprins si pe mine.

Cel de-al 26-lea film al acestui brand e cu totul altfel decat celelalte: mai artistic, mai intens, mai complex si mai divers.

The Eternals

10 supereroi de pe planeta Olympia au ajuns pe Pamant ca sa-l apere de Devianti, pradatori de temut pe care oamenii nu-i pot invinge singuri. Dar pe masura ce timpul trece, cei 10 isi dau seama ca nu Deviantii sunt principalul pericol al oamenilor. Ba mai mult, si ei au fost indusi in eroare si li s-a ascuns adevarul. Iar acest twist produce o fisura in interiorul echipei, din care (mic spoiler) se produc noi antagonisti.

Intr-o imbinare de peisaje care-ti taie rasuflarea, de efecte speciale incredibile, de lupte aproape coregrafice si de vedete de prima mana, Eternals reuseste sa te captiveze constant, chiar daca este cel de-al doilea cel mai lung film Marvel din istorie.

Impresie generala – next level

Prima concluzie dupa primul sfert de ora al filmului: wow, ce diversitate! Avem personaje principale care acopera tot spectrul social: femei, barbati, copii, caucazieni, indieni, negri, asiatici, hetero, gay, cu dizabilitati fizice, cu dizabilitati mentale, buni care devin rai, rai care devin buni – you name it. Mie una mi-a placut asta. Mi se pare important sa te uiti la un film si sa te poti asocia cu un personaj. Sa vezi ca cei ca tine sunt reprezentati pe ecran, ba chiar portretizati intr-un mod uman, chiar daca personajele sunt teoretic extraterestri. Eu o pun la puncte forte, pentru ca nu a fost o incercare fortata de corectitudine politica. Firul narativ i-a integrat natural, iar toti si-au gasit locul in poveste. Un loc mai mult sau mai putin expus, dar faptul ca erau 10 personaje si am retinut numele tuturor celor 10, cred ca denota faptul ca au fost bine conturati si credibili. Da, serios, am o problema cu numele. Trec doar cele in spatele carora se afla o personalitate remarcabila.

Anyway, regizoarea premiata la Oscar Chloé Zhao a facut o treaba vizuala de aplaudat. Vechile peisaje transpuse pe fundal verde si inlocuite aici cu filmari adevarate in locuri de poveste, asta a dat filmului un vibe atat de bun, ca n-ai cum sa nu te indragostesti de imagini. Iar efectele vin in completare intr-un mod superb, ce asigura dinamica Eternals. Iar atunci cand lucrurile devin prea intense, un strop de umor vine si detensioneaza totul. Mi-au placut “stropii” impartiti ritmic de-a lungul actiunii. Umorul Marvel e unul dintre lucrurile mele preferate din acest univers.

Ar mai fi o treaba simpatica, inainte sa inchei – apare junele Kit Harington, pe care noi toti il stim drept John Snow din Game of Thrones. El este iubitul lui Sersi, personajul principal “cel mai principal” din Eternals. Ceea ce m-a dus cu gandul la John Snow si Cersei, antagonista serialului, iubiti intr-un univers paralel. A fost o schema simpatica. Si daca tot vorbim de alte productii, recunosc ca eu am o dificultate in a-l privi pe Barry Keoghan, pe care nu l-am mai putut scoate vreodata din personajul sau din The Killing of a Sacred Deer, iar de fiecare data cand il vad in orice alta productie, imi da fiori reci. Sper ca next time, sa nu-l vad in propriul cosmar.

Acestea fiind spuse, Eternals nu doar ca a luat nota de trecere in lista mea, dar chiar il recomand, mai ales pe un ecran mare si impunator, ca sa te bucuri de imagini si de actiune. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.