• Personaje principale: Ted (Zac Efron) si Liz (Lily Collins)
  • Regizor: Joe Berlinger
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 108 minute
  • Lansare in Romania: 3 mai 2019

Inainte sa se mute din tara, aveam o prietena careia ii rezervasem toate filmele cu Zac Efron. Se stia: cum aparea un film cu frumuselul, cum eu si Pufarina faceam pereche si eram primele in sala. Si tare rau imi pare ca fix cel mai bun film al lui Zac Efron l-am ratat in formula asta:
Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile.

Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile

Ted pare barbatul perfect: nu-l deranjeaza faptul ca iubita lui are un copil dintr-o relatie anterioara, ba chiar se poarta minunat cu amandoua, este extrem de chipes, foarte amabil si studiaza Dreptul.

Doar ca in spatele acestui personaj absolut incantator, se afla un mic detaliu: barbatul este nimeni altul decat Ted Bundy, cel mai faimos criminal in serie al Americii.

Impresie generala – filmul care demonstreaza ca Zac Efron nu e doar frumusel, dar si foarte talentat

Imi e simpatic foc Zac Efron, l-am adorat mai ales in filmul Dirty Grandpa si oricate review-uri negative a primit pelicula, eu am ras tinandu-ma de burta. Apoi l-am admirat in toata splendoarea lui in Bad Neighbors 2 sau in Baywatch. In general, e un actor pe care imi place sa-l vad pentru ca e natural, foarte frumusel si pare genul acela prietenos, un fel de Jason Momoa daca acesta ar fi fost om, nu zeu. Da, cineva are o pasiune pentru Khal Drogo.

Dar sa revenim…Ceea ce a demonstrat, intai de toate,
Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile (recunosc, am date copy paste de mai sus) este ca Zac Efron e un actor foarte talentat, care a jucat nuantat si autentic un psihopat narcisist criminal in serie ce a reusit sa dea lumea cu fundul in sus prin carisma si minciuna lui perfectionata. Si e socant cat de bine seamana fizic.

Un alt lucru delicat este comparatia filmului cu documentarul Netflix, de 4 episoade, care a atras si interesul romanilor asupra lui Ted Bundy si care a fost atat de tulburator, incat risca sa eclipseze orice alta productie despre criminal. Surpriza: in acest context plin de presiune, filmul cu Zac Efron nu dezamageste. Este plin de tensiune, regizat bine, jucat impecabil. Si chiar daca mult mai comprimat, reuseste sa trezeasca in spectatori acelasi mix de seductie si ura, pe care eu una l-am mai intalnit doar in sezonul 1 din Narcos, in care Wagner Moura l-a interpretat nepamantean de bine pe traficant.

Marturisesc ca Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile (nu injura titlul, e citatul judecatorului real ce l-a condamnat pe criminal) era unul dintre filmele pe care le asteptam cel mai mult in 2019. Nu m-a dezamagit. Din contra, mi-a placut foarte mult. Mi s-a parut inedita perspectiva in care este scris si regizat, cea a criminalului care a sustinut pana in ultimul moment ca este nevinovat. Cu siguranta este mult romantat fata de realitate, asta-i adevarat, dar mie mi s-a parut ca a transmis cu brio mesajul principal: aparentele insala.

Acestea fiind spuse, clar iti recomand sa dai o fuga la cinema si sa vezi si abordarea regizorului Joe Berlinger asupra unui episod incredibil din istoria Americii.

PS: Ca tot vorbeam intr-un articol anterior despre copii actori ce acum sunt adulti si aproape ca nu-i mai recunosti, sa stii ca vei da de “copilul” din Al 6-lea simt. Si bonus: de Sheldon din Big Bang Theory.

Comments

comments

2 thoughts on “Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile – cel mai bun film al lui Zac Efron”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.