Personaje principale: Ellie (Rose Byrne) si Pete (Mark Wahlberg)
Regizor: Sean Anders
Durata: 118 min
Lansare in Romania: 18.01.2019
Casa de distributie: RoImage 2000

Oricat ar fi de revolutionare si creative SF-urile, intotdeauna o sa prefer filmele realiste. Sunt de parere ca viata bate filmul si atunci cand le si combini, ai multe sanse sa ajungi la corazon-ul spectatorilor ca si cum ai folosi un SufletMobil. Un exemplu este filmul de aseara, Familie de-a gata cu Mark Wahlberg, ce expune experienta unei familii care a adoptat 3 copii si procesul de adaptare al ambelor tabere.

Familie de-a gata

Ellie si Pete s-au zbatut sa aiba un trai mai bun si acum ca l-au obtinut, si-au dat seama ca e cam tarziu pentru un copil. Asa apare ideea de a adopta, idee ce se transforma rapid in plan iar Ellie si Pete se alatura unui grup de sustinere pentru parinti adoptivi.

Insa procedura de adoptie nu e un proces usor si in afara problemelor de adaptare dintre parinti si copii, apare in scena si mama naturala a celor 3. Lucrurile se complica, asa ca pregateste servetelele.

Impresie generala – emotionant si autentic

Evenimentele din film sunt inspirate de propria poveste a lui Sean Anders, co-scenaristul si regizorul peliculei Familie de-a gata. Chiar daca el nu a inclus adolescenta in “pachetul” de copii adoptati, o mare parte din actiune este oglinda realitatii sale si a sotiei lui, Beth. Spre exemplu, discutia dintre Pete si Ellie privind faptul ca adoptia unui copil mai mare ar fi ca si cand ei ar fi conceput copilul cand erau mai tineri este total reala.

Am apreciat foarte mult naturaletea filmului, nicio scena nu mi s-a parut exagerata, ba chiar am empatizat cu fiecare reactie a parintilor adoptivi. Chiar daca abordarea este cat mai realista, nu lipsesc scenele picante si amuzante, legate de cele 2 bunice, de nazbatiile copiilor si de rasturnarile de situatie.

Cumva, fiecare scena are un potential lacrimogen dar in final, ramai cu o stare de bine si cu dorinta sa faci un bine, ceea ce nu pot spune despre multe filme. Asta e marele merit al peliculei Familie de-a gata: abordeaza o tema rara in filmele comerciale si te inspira sa schimbi daca nu viata, macar ziua unui alt om (se aplica si animalelor, sa stii).

Mi-a placut s-o revad pe Isabela Moner, interpreta lui Lizzy, pe care am cunoscut in Sicario 2. Chiar daca recunosc ca nu am atasamentul pe care l-am avut fata de Dakota Fanning, care a fost copilul actor preferat of all times, mi se pare o actrita promitatoare, cu profunzime in interpretare. As vedea urmatoarea Selena Gomez.

In final, cu siguranta ti-as recomanda filmul pentru o seara de familie (chiar daca eu nu aveam pretentii de la el inainte, insa mi-a demonstrat ca merita). Ia-ti cel mai grumpy om drag si vezi cum i se lipeste un zambet mare si bocit pe moaca, la finalul filmului Familie de-a gata.

Comments

comments

One thought on “Familie de-a gata – un film inspirat dintr-o poveste reala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.