• Personaje principale: Newt (Eddie Redmayne) si Graves (Colin Farell)
  • Regizor: David Yates
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 132 minute
  • Lansare in Romania: 18 noiembrie

Ce ne mai plac povestile magice! Cu de toate: baghete, fotografii miscatoare, vraji care mie imi aduc un pic cu limbajul programatorilor de astazi si cu multe, dar multe animale magice. Si pentru ca lumea a luat-o razna si cineva trebuie sa apere de oameni animalele salbatice, uite ca vine un film, Fantastic Beats, o metafora pentru intelegerea faptului ca in ciuda posibilei agresivitati, animalele salbatice nu trebuie omorate, ci intelese si lasate in mediile lor, netulburate.

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts spune povestea lui Newt Scamander(Eddie Redmayne), un vrajitor englez plecat in America pentru a-si elibera in habitatul natural unul dintre animalele magice pe care le tinea intr-o valiza. Insa acea valiza mititica era ascunzatoarea atator bestii fascinante, incat intregul film se concentreaza asupra intamplarilor nabadaioase determinate de escapadaele acestora din valiza.

Cand Newt este urmarit/ajutat de un fost Auror si este implicat si un Incuiat in toata povestea, lucrurile devin amuzante, periculoase, jucause si magice.

Impresie – sa nu va suparati, dar mie mi-a placut mai mult decat Harry Potter

Harry Potter este personajul copilariei mele iar ecranizarile cartilor au fost intotdeauna asteptate ca darurile de Craciun. Insa, pe barba lui Merlin, filmul Fantastic Beasts and where to find them mi-a placut mai mult decat toate aventurile lui Harry, si asta probabil vei mai auzi de la cei care prefera filmele cu animale celor cu copii. Diferenta dintre cele doua este ca seria Harry Potter este adaptata dupa romane iar filmul de fata a fost adaptarea primei scene de teatru scrisa de J.K.Rowling. Ambele povesti au fost regizate de David Yates.

In orice caz, numele de Newt Scamander a mai aparut si-n filmul din 2004, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Rowling mentioneaza ca povestea nu este nici un prequel nici sequel Harry Potter, ci o alta poveste magica, intamplata cu 70 de ani inainte ca Harry Potter sa devina vrajitor. Povestea nu va fi o trilogie, ci va avea 5 parti.

Eddie Redmayne a fost alegerea producatorilor si nu a trebuit sa mearga la auditii, insa acelasi actor a dat proba pentru personajul Tom Riddle din Harry Potter si a fost respins, dupa prima replica.

Ultima barfa? Tina este prescurtare de la Porpentina!

Vizionare placuta!

Fantastic Beasts and where to find them apare pe 18 noiembrie si este distribuit de Freeman Entertainment.

 

 

Comments

comments

Category : SF

One thought on “Fantastic Beasts and where to find them – stramosu’ lu’ Harry Potter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.