• Personaje principale: Hobbs (The Rock) si Shaw (Jason Statham)
  • Regizor: David Leitch
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 134 minute
  • Lansare in Romania: 2 august 2019

Acest spin-off Fast and Furious mi-a placut mai mult decat toate episoadele seriei impreunate. Nu stiu daca asta e de bine sau de rau, dar am ras cu The Rock de mi-am facut norma de abdomene pe seara trecuta.

Iar distributia a fost de zile mari: Jason Statham, cu care The Rock se impunge la greu, Idris Elba ca villain-ul hot pe care l-ai striga “Ai fost un baiat foarte, foarte rau” si in alte ipostaze, Ryan Reynolds care facea glume c-ar fi vrut sa apara in productie ca Deadpool, Kevin Hart pe post de agent wanna-be si Eiza Gonzalez, care a ajuns de la a boci in telenovele la a fi bunaciunea exotica din filmele americane. Fast and Furious Hobbs and Shaw e un film cu de toate si e delicios, chiar si mai amuzant decat anteriorul!

Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw

Un virus mortal ajunge la propriu in mainile lui Hattie, o agenta MI6, iar intreaga lume crede ca ea si-a omorat echipa si a fugit cu virusul. Pe urmele ei ajung Hobbs, interpretat de The Rock, si Shaw, personajul lui Statham, nimeni altul decat fratele lui Hattie.

Povestea se complica pe masura ce Brixton, villain-ul, nu este un simplu om, ci un om mecanizat, ale carui puteri sunt duse la extrem.

Impresie generala – foarte amuzant si spectaculos vizual

Episodul Fast and Furious Hobbs & Shaw o da mult mai mult in comedie decat vechile episoade Fast and Furious iar faptul ca nu se iau atata in serios mie mi se pare clar un punct forte, pentru ca se adreseaza unui public mai larg decat nisa pasionatilor de masini. De altfel, sa nu crezi ca masinile nu-si fac prezenta in editia din 2019: e plin ochi cu cele mai bengoase modele, cascadorii fac niste scheme incredibile iar motoarele se tureaza la maxim.

Am aflat ca interpretii lui Roman si Letty nu vor sa mai joace alaturi de The Rock, invocand ideea ca directia in care s-a dus Fast and Furious de cand cu el a stricat ideea de familie accentuata mereu in serie. Iar conflictele dintre Vin Diesel si The Rock sunt deja cunoscute. Mie sincer mi-a placut mult mai mult Fast and Furious fara portia de aroganta a vechilor personaje – e mai uman, mai empatic, mai relatable. Iar ideea de familie e foarte prezenta nu doar cu Hattie si Shaw, Hobbs si familia lui polineziana (btw, Jonah in film ii e frate, in realitate ii e var) dar si ca familie adoptiva: e grozav modul cum fratii Hobbs apara cauza fratilor Shaw.

Mi-a placut maxim distributia: Ryan Reynolds e absolut fabulos chiar si cand apare doar 10 minute. La fel si Kevin Hart. Idris Elba a fost un villain convingator, a carui mentalitate parca a fost putin imprumutata din Avengers: genocidul in numele evolutiei. De altfel, exista chiar si o manusa cu rol important in Fast and Furious, asa ca poti spune ca asemanarile continua. Un mic detaliu din culise: Brixton trebuie sa afirme la un moment dat despre el ca este un James Bond negru, insa actorul a insistat sa schimbe replica in “Sunt un Superman negru”, pentru ca exista zvonuri conform carora va fi urmatorul James Bond, insa campania nu a inceput inca.

De mentionat este si coloana sonora grozava, imi venea sa pun Shazam non-stop! Clar o sa chinui ceva Spotify-ul zilele astea, incercand sa intregesc colectia de melodii Fast and Furious.

Bai, mi-a placut. Du-te la film. La Imax, pentru ca acolo te bucuri cel mai mult de el.

Comments

comments

One thought on “Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw – episodul meu preferat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.