• Personaje principale: Victoria (Francesca Hayword) si Macavity (Idris Elba)
  • Regizor: Tom Hooper
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 150 minute
  • Lansare in Romania: 03.01.2019
filmul Cats

Filmul Cats este atat de controversat, ca nici pisicile nu stiu ce parere sa aiba despre acest experiment cinematografic spectaculos, extrem de muzical si chiar comic in blanosenia lui. Iar eu l-am vazut aseara si ma intorc aici pe blog cu chef de gheraiala si cu un zambet conturat pe sub mustati. Alo, ia va rog sa va abtineti cu gluma aia cu idealul in viata.

Filmul Cats

Victoria este o pisica abandonata intr-un sac in mijlocul cartierului. Celelalte pisici maidaneze o descopera si ii prezinta comunitatea de feline, intr-un sir de cantece vesele. Fiecare pisoi se pregateste de bal, insa bucuria lor este intrerupta de maleficul motan interpretat de Idris Elba.

Ce se intampla mai departe, miauna si ti se va arata.

Impresie generala – o adaptare cam zgariata, dar plina de dans si muzica

Daca ti-era dor de motanul Danila din Veronica, vino la aceasta euforie muzicala si regaseste-l pe Dem Radulescu in personajul Butopher Jones, interpretat de James Corden. El a fost sarea si piperul productiei, dupa parerea mea, desi nici intrarea imperiala a lui Judy Dench nu e de pierdut.

In film joaca Rebel Wilson (mancatoarea de gandecei-om), Jason Derulo (un motan nehotarat), Idris Elba (motanul malefic), Jennifer Hudson (pisica cazuta in dizgratie) si protagonista Francesca Hayword, o adevarata pisica balerina. Mix-ul dintre aceste personaje pestrite nu e tocmai reteta clasica a unui film, e mai degraba un spectacol de cabaret in care se canta fara intrerupere, se danseaza cu foc si se traieste lenes dar intens, ca o pisica.

Sunt sigura ca pana acum ti-a ajuns la ureche critica adusa acestui film, insa cred ca totul ar fi fost primit cu mai mult entuziasm daca scenariul original al spectacolului de pe Broadway ar fi fost cu adevarat adaptat cinematografiei. Mi se pare ca marea povara a peliculei este lipsa de actiune si perspectiva mult prea teatrala integrata intr-un format de film.

Daca te inarmezi cu starea potrivita si vii sa vezi un spectacol filmat, asteptarile iti vor fi satisfacute si vei avea parte de cantece dupa cantece, actori mari si foarte comici, o coregrafie complexa si universul pisicilor, transpus in corpuri omenesti, dar pline de ritm.

In final, as spune ca privesti totul cu umor, filmul Cats e o invitatie la relaxare si fredonare, care o sa te faca sa-ti jughinesti pisica, atunci cand ajungi acasa. Cel mai amuzant aspect al filmului? Rebel Wilson e un personaj-cheie in randul pisicilor, insa in viata reala, actrita este alergica la pisici.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.