• Personaje principale: Dory (Ellen deGeneres) si Nemo (Albert Brooks)
  • Regizor: Andrew Stanton si Angus MacLane 
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 103 minute
  • Lansare in Romania: 17 iunie

Nu stiu voi, dar eu cand m-am uitat aseara la Finding Dory la AFI, mi s-a facut asa o pofta de fructe de mareee! Gata, n-o sa stric bunatate de animatie cu aceasta remarca nemiloasa. Ba mai bine iti povestesc despre Sigourney Weaver si despre cat de simpatica e Dory, mai ales imaginandu-ti cum se prostea Ellen deGeneres, in timp ce ii inregistra vocea. Oh, stai, nu tre’ sa mi-o imaginez. Uite aici un video cu ea!

Finding Dory

In continuarea Finding Nemo, Finding Dory are acelasi calapod scenaristic, dar la dublu: Dory isi cauta parintii iar Marlin (Albert Brooks) si Nemo o cauta pe Dory. De ce? Pentru ca uituca de Dory tocmai si-a amintit detalii despre cum s-a pierdut de parinti si, brusc, a apucat-o dorul.

In drumul inapoi acasa, Dory ajunge pe coasta californiana, unde se (re)imprieteneste cu ajutoarele ei: caracatita Hank (Ed O’Neill) si 2 balene simpatice, care o ajuta sa-si gaseasca parintii. Iar cei doi pestisori au propriile ajutoare ca s-o gaseasca pe Dory (uru, uru, uru – lasa ca te prinzi tu cand vezi animatia).

De ce tre’ sa mergi (cu copilu’ de mana) la film

  • Intro-ul animat, cu puiul de pescarus care s-a imprietenit cu un crab – mi se pare foarte simpatic sa „inveti” spectatorul cu contextul, inainte sa-i servesti felul principal;
  • E o animatie foarte reusita iar experienta vizionarii in 3D ii intensifica efectele grafice.
  • Firul narativ e child-friendly si e genul de poveste de familie care vorbeste despre valori si principii intr-un limbaj cu care copilul mic sau mare empatizeaza.
  • Vocile imprumutate personajelor sunt geniale! Ma bucur ca au ajuns laolalta 2 comedianti de nota 10: Ellen deGeneres si Ed O’Neill (Al Bundy).
  • Nu e atata nevoie sa vezi primul film, pentru a putea avea experienta completa asupra Finding Dory.
  • Principalul argument a fost ca spectatorii vizionarii am ocupat 2 Sali in timpul meciului Romania-Elvetia si nimeni nu parea sa fi regretat decizia, apoi

Ce a scartait

Parca mi se pare ciudat ca, in poveste, a trecut doar un an de la intamplarile din primul film iar, in realitate, au trecut 13. Nu stiu daca are vreo amprenta ciudatenia asta asupra povestii, dar mi-ar fi placut, macar, sa nu fi mentionat timpul actiunii.

Inceputul e, parca, un pic plictisitor si ma gandesc ca asta scade putin din entuziasmul experientei.

Vizionare placuta!

Daca nu ti-ai luat inca purcelul, catelul si pestisorul, pe masura ce ai citit treaba asta, sa va duceti la cinema, fa-o acum. Finding Dory apare pe 17 iunie in Romania si este distribuit de CineForum.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.