Asteptam comedia asta ca pe paine calda! Gandidu-ma ca o sa fie comedia verii. Ca o sa imi clatesc privirea cu frumuselul de Channing. Ca o sa ma delectez cu o multime de glume bune. Ca o sa vad rochiile superbe ale anilor ’60. Ca o sa aiba un iz de nostalgie a la Mad Men. Si le-am bifat pe toate, ba chiar cu un bonus: o pisica neagra! Asa ca Fly me to the moon a picat ca o telemea pe un cartof prajit intr-o seara lenesa.

Fly me to the moon

Kelly lucreaza in publicitate si este extrem de buna in a vinde tot ce-si propune. De aceea, este cooptata de catre mana dreapta (si ascunsa) a presedintelui Nixon ca sa aduca un suflu nou la NASA, acolo unde se pregatea o noua misiune de aselenizare, dupa Apollo 1, in care-si pierdusera viata 3 astronauti. Iar ea nu doar ca ambaleaza totul in cel mai hot eveniment al istoriei, dar isi gaseste propriul hot papi chulo intr-un personaj destul de acru, jucat de Channing.

Impresie generala – filmul asta mi-a dat luna de pe cer

Cand ai stresuri babane si vara bolboroseste a caldura excesiva, vrei comedii usoare, dar bune. Iar Fly me to the moon se aliniaza perfect acestei cerinte – trateaza cu umor o bucata de istorie controversata, abordeaza elefantul din camera (a fost sau nu pe bune aselenizarea?) si propune un scenariu alternativ pentru acest moment legendar, usor digerabil. Asta si pentru ca Channing Tatum si Scarlett Johanson se joaca frumos de-a dragostea, cand pe vibe luna de miere, cand pe vibe luna de fiere. Si sunt simpatici amandoi, ea cu rol de infipta, el cu rol de proprietar de morcov in fund, cumva completandu-se de minune.

Ajuta clar si atmosfera anilor ’60, cu rochiile superbe de-ti vine sa dai iama apoi in shopping online, cu masinile retro care nu stiau atunci ce-i ala trafic, ba chiar si cu televizoarele cu tub catodic pe care astia mai batrani le-am prins intr-un fel sau altul. Si toate astea iti aduc un pic din trecutul glorios al americanilor, dar un pic si din trecutul tau, ciupind din amintiri comune, dintr-o nostalgie intotdeauna dulce. Iar la final, ca uite spoilerul asta mi-l permit, apare si o pisica neagra care salveaza ea ziua si cumva ii impaca pe toti, asa cum incep sa faca tot mai des pisicile in filme, ca-n realitate faceau de mult timp.

Si uite asa iti recomand sa dai fuga la Cinema City sa vezi care-i treaba cu filmul asta. Mie mi-a placut enorm!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.