- Personaje principale: Anna (Kristen Bell) si Elsa (Idina Menzel)
- Regizor: Chris Buck, Jennifer Lee
- Casa de distributie: CineForum
- Durata: 103 minute
- Lansare in Romania: 22.11.2019
Disney e o companie care tine pasul cu vremurile si nu se mai rezuma la povestile clasice dintre un el si-o ea. Ba din contra, povesteste despre teme actuale, renunta la printesele in rochii roz pentru a sublinia puterea femeilor independente, scoate in fata ca cea mai mare dovada de iubire vine doar de la o mama si accentueaza in Frozen si in Frozen 2 ca dragostea dintre surori e pur si simplu magica.
Asa ca atunci cand le-am revazut pe Anna si pe Elsa in cea de-a doua parte a animatiei, dupa 6 ani, inima mea a inceput sa zburde ca un spiridus pestrit, din nou.
Frozen 2
Cand erau mici, parintii celor doua printese obisnuiau sa le povesteasca despre o Padure Fermecata, unde s-a petrecut o batalie crunta ce s-a incheiat cu sigilarea acelui spatiu magic, spre siguranta tinutului lor, amenintat de furia naturii.
Insa multi ani mai tarziu, Elsa readuce la viata Padurea Fermecata, de unde un glas cald o cheama sa isi descopere trecutul. Si asa incepe o noua poveste in care Anna si Elsa trebuie sa ramana unite ca sa poata razbate.
Impresie generala – adorabil atat pentru adulti cat si pentru copii
Anna si Elsa livreaza minunat mesajul animatiei: nu e nimic mai pretios decat o sora. Ceea ce am apreciat cel mai mult la Elsa este setea ei pentru dreptate si pentru a afla adevarul. Ce am apreciat cel mai mult la Anna este maturitatea cu care isi apara si isi iubeste sora, in ciuda faptului ca parintii lor au murit incercand sa gaseasca un leac pentru Elsa. Iar impreuna, sunt imbatabile. Aceasta magie a relatiei lor este exprimata pe tot parcursul animatiei si iti da impresia ca nimic nu poate razbate o pereche de surori care se protejeaza reciproc.
Dincolo de mesajul principal al relatiei dintre surori, si alte teme delicate sunt atinse: conflictul dintre populatiile native si populatiile cuceritoare, dificultatea de a gasi momentul potrivit pentru o cerere in casatorie (da, e o problema reala) si greutatea cu care iei decizia sa faci ce e corect, nu ce e confortabil.
Umorul generat in special de omul de zapada Olaf completeaza perspectiva serioasa din care e tratata familia si adauga un strat jucaus peste firul narativ dramatic. Olaf este singurul om de zapada care apuca toamna, dar si singurul om de zapada care stie la fel de multe lucruri ca Wikipedia. Tot el face cea mai simpatica recapitulare a primului episod Frozen daca nu ai facut-o deja la Angela pe blog.
Unul dintre motivele pentru care ma bucur ca m-am nascut in era asta este tehnologia iar ea este adusa pe marele ecran la cel mai inalt nivel. Animatia arata spectaculos iar peisajele din Padurea Fermecata sunt atat de fascinante, ca par sa te cuprinda cu totul, incat sa uiti ca esti de fapt intr-o sala de cinema.
Daca se canta? Se cantaaaa o gramada! Asa ca du-te si vezi animatia la IMAX, pe un ecran mare, ca sa nu scapi nicio bucurie din Frozen 2.