• Personaje principale: Annie (Rachel McAdams) si Max (Jason Bateman)
  • Regizor: John Francis Daley si Jonathan Goldstein
  • Casa distribuție: Vertical
  • Durata: 93 minute
  • Lansare România: 02.03.2018

Existau cateva indicii ca o sa-mi placa la nebunie comedia asta, inca de dinainte sa o vad: e despre jocuri de societate, un interes major pentru mine (tre’ sa se distreze si o fata care uraste cluburile), joaca Rachel McAdams (pe care eu si 99% dintre fete o iubim de cand a jucat in The Notebook), avea o nota super babana pe IMDB pentru o comedie si, mai ales, il aprecia Angela de la CineAmator, care nu se da in vant dupa comedii. Iar in sala de cinema, valul de rasete ne-a confirmat: Game night e mortala.

Game Night

Annie si Max sunt un cuplu extrem de competitiv ce rade toate jocurile de societate, atunci cand se reuneste cu grupul de prieteni. Insa aparitia in oras a fratelui lui Max, Brooks, destabilizeaza rutina simpatica a protagonistilor pentru ca Brooks fusese intotdeauna mai bun ca Max cam in toate domeniile.

Brooks invita grupul la un joc nebun din care nu-ti mai dai seama ce e real si ce e fictiv, pana cand povestea se cam impute bine. Descopera la cinema cum se joaca un joc pe viata si pe moarte!

Impresie generala – pentru mine, momentan, e comedia anului

Am ras din primul moment. Si am continuat pana la finalul filmului, la intervale de cateva minute. Am ras de replici, de personaje, de contexte dragalase si de situatii penibile. Totul in film e un motiv de ras, indiferent de nuanta hahaielii dar faptul ca o sa razi e o certitudine si asta este esenta acestei comedii reusite: isi atinge scopul.

Insa Game night, dincolo de glumele bune, e un film scris foarte bine, cat p-aci sa fie regizat chiar de Jason Bateman, protoganistul peliculei, insa preluat de John Francis Daley si Jonathan Goldstein. Fiecare personaj contribuie la intriga principala a filmului insa are si propria sa drama personala (de cuplu) care ofera carnita scenariului si elimina platitudinea unor tipuri de personaje relevante doar in raport cu protagonistii. Imi place cand un film imi da impresia ca avem un inside joke impreuna si Game night ofera suficiente subtilitati ca sa ma faca sa exclam “Ahaaa!” Modul cum este dozat suspansul si dubla rasturnare de situatie te iau pe nepregatite si te lipesc de ecran, chiar daca te suna mama sa te intrebe daca ai ajuns cu bine la cinema, pe nametii astia.

Mi-a fost dor de niste actori din serialele mele preferate – de interpretul lui Bernard din Westworld si de cel al capitanului din primul episod din sezonul 4 al Black Mirror si in film aproape ca joaca si Denzel Washington. Aproape.

Una peste alta, deja e inutil sa-ti spun ca recomand Game night cu toata siguranta, dar repetitia e mama invataturii, asa ca vizionare placuta!

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.