• Personaje principale: Jake(Gerard Butler) si Dekkom (Ed Harris)
  • Regizor: Dean Devlin
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 109 minute
  • Lansare in Romania: 20 octombrie 2017

Gerard Butler (mai bocciu decat il stiam?) are o noua misiune de salvat lumea in Geostorm, filmul care ar putea deveni realitate, daca Trump mai neaga mult consecintele incalzirii globale. Si cu darzenia-i specifica, actorul reuseste sa salveze ziua, inca o data.

Geostorm

Jake Lawson este initiatorul proiectului Olandezul, un sistem de sateliti coordonati de o nava spatiala pentru a controla clima Pamantului, in urma unor dezastre naturale produse anterior. Insa personajul lui Gerard Butler este spurcat la gura, vicios si depresiv, asa ca reuseste sa fie concediat din propriul proiect, chiar de fratele sau.

Cand Olandezul incepe sa prezinte defecte ale caror consecinte se traduc in schimbari climatice radicale si mortale, Jake se intoarce in spatiu si duce o lupta contracronometru. Ca reuseste sa salveze ziua, stiai chiar si fara sa-ti spun, dar cum, ramane sa afli singur.

Impresie generala – palpitant si interesant, in frunte cu o actrita romanca

Am apreciat subiectul filmului, actual si documentat, cu care empatizezi rapid, pentru ca stii ca si pe noi ne paste o nenorocire, daca mai continuam sa zapacim mult planeta. Nenorocirile sunt redate realist la #IMAX, loc pe care-l recomand pentru vizionarea filmului (e plin de efecte speciale). Ca tot vorbim de ele, sunt destul de spectaculoase, mai ales ca prezinta vremea extrema (tsunami in desert, inghet pe plaja din Rio, topirea zapezii la Moscova). Ma intreb cum se simt la 4dX. Ce-i drept, in ultimul moment, a fost adus un producator nou, care a remesterit multe dintre scene si si-a adus propria viziune, asa ca ii multumim pentru imaginile palpitante.

Filmul reuseste sa te tina cu sufletul la gura, in special in cea de-a doua parte: chiar daca stii ca toate personajele importante supravietuiesc la final, tot iti bagi pumnul in gura cand ii vezi chinuindu-se pe fratii Lawson (Jim Sturgess il joaca pe fratiorul mai mic si mai responsabil al lui Jake). E misto si faptul ca unele scene au fost filmate chiar la NASA.

Anyway, Gerard Butler are un rol de om lovit de soarta, dar care salveaza planeta, si in ciuda aspectului in concordanta, parca a ruginit nitel in rolul asta tipic pentru el. De altfel, se spune ca in timpul filmarilor, isi uita constant replica. In schimb, am apreciat interpretarea Sarei Wilson intr-un rol de papusa Barbie corcita cu Xena, dar si prezenta copilei Talitha Eliana Bateman, pe care o remarcasem in Annabelle 2, intr-un rol dificil. Recunosc ca mi-a placut mai mult cum a fost scris rolul ei in Annabelle, aici era prea copil-adult. Sa n-o uitam nici pe Alexandra Maria Lara, romanca nascuta la Bucuresti care a trait in Germania inainte sa ajunga la Hollywood si care interpreteaza, evident, o nemtoaica.

All in all, filmul isi face treaba, cred ca vei fi mai responsabil fata de planeta in urmatoarele 2 saptamani si te vei gandi indelung la cat de rezistente sunt costumele spatiale. Vizionare placuta!

 

 

 

Comments

comments

One thought on “Geostorm – apocalipsa dupa Gerard Butler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.