Poate ca ar fi mers sa vad filmul asta la vara, pe caldurile infernale ce ar cere un film numit Ghostbusters: Frozen Empire, dar stii ce? E foarte bun si acum – mi-a oferit o portie de ras babana si o revedere cu generatia veche de Ghostbusters laolalta cu cea noua, aproape intr-o doza egala. Si asta a fost fain si interactiv!

Ghostbusters: Frozen Empire

Familia Spengler trebuie sa salveze lumea din nou. De data asta, cea mai mare amenintare este o zeitate antica, capabila sa inghete intreaga lume, initial intemnitata intr-un glob, dar eliberata din cauza unui santaj emotional, asa cum sade bine filmelor cu copii naivi. Dar pana ca Necuratul sa scape, comedia construieste cu rabdare sub-intrigi amuzante, cu ocazia carora ai posibilittea sa surprinzi dinamica dintre generatii intr-un mod echilibrat si mai deloc ierarhic, ceea ce e foarte placut. Iar fantomele prezente in film? Simpatice, pline de referinte si cu un CGI adorabil!

Impresie generala – un moment de relaxare in familie

De mult timp nu mai vazusem un film care sa aiba intreaga reteta a unui family movie – o familie cu ceva obstacole care trebuie sa traverseze un pericol fizic si unul emotional fara a se dezbina, cateva personaje simpatice cu care copiii pot empatiza (si nu, nu doar personajele copii, dar mai ales fantomele), o actiune usurica si interactiva, cu glume faine la greu si un CGI prietenos, cu doar cateva scene o idee mai dark, care poarta intreaga familie intr-un univers alternativ, creat catchy si relaxat.

Imi place mult dinamica dintre personajul lui Paul Rudd si al McKennei Grace, autotintitulati profesor-vitreg si fiica si imi place si faptul ca Paul face ce face si ajunge sa dea replica unui personaj pe nume Phoebe (Friends much?). Un mic spoiler: relatia lor ocupa cea mai mare banda, lucru care m-a surprins un pic, avandu-l in peisaj si pe un star Stranger Things, ceea ce mie mi se pare un motiv in sine de venit la cinema. Dar vorbind de staruri, e super fain ca vechea gasca din Ghostbusters, in frunte cu Bill Murray, este foarte prezenta in scenariu si aduce un plus de farmec. Ce-i drept, Mckenna Grace a marturisit ca i-a fost ceva mai greu sa joace in filmul asta, tocmai pentru ca presiunea generatiei de aur a Holloywood-ului ii dadea anxietate sa nu strice vreo scena. Dar n-a stricat-o, pustoaica joaca bine si ii da replica unui personaj ce pare un mix intre Casper si Patrick Swayze in Ghost.

In final, tot ce-as mai putea sa spun este ca GhostBusters Frozen Empire e un film usor, de relaxare, de hahaiala, de vazut intr-o zi in care vrei sa-ti golesti mintea si sa ti-o umpli cu o lume fantastica si plina de imaginatie. Hai la Cinema City la IMAX pentru cea mai buna experienta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.