Iubesc cultura latino si vanez serialele, filmele si muzica ei mai ceva ca pe alea americane. Sunt inca abonata la muzica lui Ricky Martin, pe care Spotify-ul mi-l nominalizeaza pe locul 1 cel mai ascultat artist al meu de cand mi-am instalat aplicatia, iar pe Gabriela Spanic si acum o iubesc. Asa ca nu-i de mirare ca orice apare in limba spaniola in contul meu de Netflix ajunge sigur sa fie testat. Iar Griselda e cu prioritate, ca pentru Sofia Vergara am un trigger deja format.

Ce-i fascinant? Rolul ei in Griselda este complet opus de cel al Gloriei in Modern Family, iar in amandoua exceleaza.

Griselda

Serialul incepe cu un disclaimer care-ti face pielea de gaina – Singurul om de care s-a temut Plablo Escobar a fost Griselda Blanco. Iar asta ridica asteptarile instantaneu. Serialul Netflix o prezinta pe Griselda Blanco, jucata minunat de Sofia Vergara, de la momentul cand se vede nevoita sa emigreze in Statele Unite pana cand devine principalul jucator in traficul de droguri din Miami. Iar acest frum plin de obstacole marcheaza si dezvoltarea personajului si personalitatii Griseldei de la o mama columbiana plina de temeri la “nasa” din Miami.

Impresie generala – respectul meu pentru Sofia Vergara a crescut cu 100%

Sofia Vergara, superba la orice varsta, e genul de actrita perfecta pentru personaje aliniate stereotipului femeia-trofeu. Personalitatea ei vibranta, fizicul senzational, tot ce e ea pare la fix pentru a juca o Gloria cu naturalete in Modern Family, o Daniella Riva cu sarm in Hot Pursuit, sau chiar o Flamenca in Emoji Movie. Dar cand te gandesti la o femeie narco, cea mai de succes din istorie, probabil ca prima alegere n-ar fi neaparat una care debordeaza de frumusete. Si tocmai de aceea spun ca respectul meu pentru Sofia Vergara s-a dublat – a demonstrat din plin faptul ca e gresit sa gandesti in structuri stereotipale, ca poate juca demential o femeie pentru care nu frumusetea era atuul principal, ca este versatila si inteligenta si ca are abilitatea de a arata fatete multiple ale aceluiasi personaj.

De altfel, cu asta as incepe sa caracterizez protagonista – mi-a placut foarte mult transformarea vizibila a Griseldei din femeia vulnerabila, coplesita si plina de probleme intr-o femeie de succes, care transforma obstacolele in oportunitati, chiar si din postura unui anti-erou, un trend lansat the serialul The Sopranos. Pentru ca asta te agata la personajul ei – evolutia sa emotionala, pana la punctul in care e prea tarziu sa ii judeci atrocitatile – deja o simpatizezi.

Mi-a placut la fel de mult si lumea latino conturata in serial – veselia, caldura si simtul umorului mereu prezent, chiar daca jumate din scene tre’ sa stau cu mana la ochi ca se cam plimba gloantele pe ecran destul de explicit. Dar macar nu e tristete asidua, e si un pic de ay, ay, ay printre scenele dramatice. Se pune? Cum zicea si Sofia Vergara intr-o conferinta de presa, nu toate femeile columbiene sunt narcos sau carausi, dar toate femeile columbiene sunt pline de viata, puternice si foarte iubitoare.

Daca mai era nevoie de extra incurajare – da, vizioneaza serialul Griselda din 25 ianuarie pe Netflix

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.