• Personaje principale: Alice (Reese Whiterspoon) si Austen (Michael Sheen)
  • Regizor: Hallie Meyers-Shyer
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 97 minute
  • Lansare in Romania: 06 octombrie 2017

S-a mai astamparat gerul, dar sa nu ne mintim. Crivatul e fix dupa colt si cei ce n-au caldura acasa, inca, o simt cel mai bine. Asa ca recomandarea mea este sa mearga la Home again, mai ales daca sunt posesorii unei perechi de sani si se entuziasmeaza la scene cu-n pustan cu gropite. Ceea ce da, limiteaza audienta la gagici. Care-l vor aprecia…de la prima gropita pana la ultima gropita. E un film tare simpatic, realist din punct de vedere al relatiilor, care se aciueste de inima ca un scaiete blond cu ochi albastri.

Home again

Viata lui Alice nu se aseamana deloc cu cea a tatalui ei, artist cinefil plin de succes. Mama singura si in goana dupa joburi, ea este personajul tipic din cartile chic lit, aflat la o criza de plans distanta de o depresie nasoala.

Intr-una din serile ei de destrabalare pe care si le permitea doar o data pe an, il cunoaste pe Harry (gropite guy), unul dintre cei 3 crai de la rasarit ai filmului. El si alti 2 pustani se chinuie sa intre in industria filmului, insa reusesc doar sa fie niste vagabonzi fermecatori carora Alice se vede nevoita sa le ofere adapost.

Intr-o invalmaseala dulce cu fetite superbe, pustani de 20 si-o savarina de ani si-o femeie matura, pe fundalul filmelor de odinioara, se leaga o poveste fermecatoare.

Impresie generala – mai bun decat in trailer, mai bun ca o ciocolata calda si-o patura intr-o zi geroasa

Tot insist cu treaba asta ca e un film care te incalzeste, dar fix asta e: o pelicula ce vorbeste despre viata unei femei mature, mama singura, careia lucrurile nu-i reusesc din prima dar asta n-o  opreste sa-si picteze viata in culori calde si-n momente care te determina sa-i dai un telefon mamei tale si sa-i spui ca o iubesti.

Si in afara ca te incalzeste, iti face si pofta de mancare: toate cinele alea grozave fie cu Alice si cei 3 crai de la rasarit fie cu familia intreaga, ei bine, parca iti fac pofta sa-ti aduci si tu neamurile la masa si sa trancaniti. Mie cel putin mi-a lipit ideea ca in weekend, asta fac.

Reese Whiterspoon joaca perfect atat femeia amabila si anxioasa, cum e personajul ei din Home again, cat si cucoana artagoasa, intr-un context similar in Big Little Lies. Ii ies amandoua grozav, insa eu o prefer draguta si gingasa, poate si pentru ca mi-e mai usor sa ma regasesc in stereotipul asta.

Am apreciat faptul ca relatiile dintre personaje sunt prezentate majoritar realist si ca (spoiler, spoiler) nu s-a telenovelizat povestea lui Alice, in total contrast cu finalul previzibil al unui astfel de cuplu, in lumea reala.

Directia e clara: ia-ti de mana mama, prietena, cumnata, orice fiinta care se da in vant dupa unicorni si decoratiuni interioare si fugi la film. O sa-ti placa.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.