• Personaje principale: Patrizia (Lady Gaga) si Maurizio (Adam Driver)
  • Regizor: Ridley Scott
  • Casa de distributie: Forum Film România
  • Durata: 157 minute
  • Lansare in Romania: 26.11.2021

“In the name of Father, Son and House of Gucci” e probabil cea mai memorabila replica din pelicula de 2 ore si jumatate ce portretizeaza ridicarea si caderea imperiului Gucci, sub stapanirea familiei cu acelasi nume. Dar asta e doar unul dintre momentele ce te va marca!

Daca ar fi sa ofer 3 premii acestui film abia vazut, i-as acorda Premiul pentru cea mai spectaculoasa transformare (Paolo jucat de Jared Leto), Premiul pentru cea mai ironica aparitie (Salma Hayek este sotia CEO-ului multinationalei care detine Gucci incepand cu 2021) si Premiul pentru cea mai nemultumita persoana reala portretizata in film (Patrizia Reggiani e foc si para pe Lady Gaga pentru faptul ca aceasta nu a intentionat sa o cunoasca inainte de a o interpreta).

House of Gucci

Patrizia Reggiani si Maurizio Gucci se casatoresc la inceputul anilor ‘70 si la scurt timp dupa eveniment, se implica in afacerile familiei, la insistenta unchiului Aldo. Insa Patrizia vrea puterea doar pentru ei doi, asa ca incet-incet il monteaza pe Maurizio impotriva familiei sale si-i elimina din joc pe mai-marii familiei Gucci. 

La finalul filmului, insa, singura ce ramane alaturi de ea este Pina, prietena ei si cea care-i prezice viitorul, dar mai ales cea care ajunge sa i-l compromita, atunci cand cele doua decid sa-l asasineze pe Maurizio Gucci (nu e spoiler, e real life).

Impresie generala – un film nisat, ce nu face rabat la detalii

Povestea House of Gucci e captivanta, cu atat mai mult cu cat astazi, niciun membru al sau nu mai este implicat in conducerea imperiului. Iar asta e vina Patriziei Reggiani, in mare parte, ce s-a maritat cu Maurizio Gucci, l-a manipulat sa-si dea la o parte familia de la putere si apoi l-a ucis. Astazi, ea este in libertate, dupa aproape 19 ani de inchisoare. Chiar si la inchisoare, insa, a continuat sa aiba parte de rasfaturi, ba chiar i-a fost permis sa aiba si un dihor ca animal de companie in celula. Aceasta parte a vietii ei nu apare in film, pelicula concentrandu-se pe etapa care a dus la arestare.

Actorii ce dau viata personajelor sunt fabulosi! Pe Lady Gaga deja o admiram inca de pe vremea A star is born, iar modul cum a reusit sa se faca antipatizata de la primele scene e o confirmare ca skill-urile ei actoricesti se imbunatatesc de la productie la productie. Cu toate astea, accentul ei n-a fost cel mai convingator. Marea aparitie este Adam Driver, un Keanu Reaves sau un Tom Hanks ca popularitate si simpatie a publicului, ce dovedeste din nou ca este un actor de milioane. Si alte nume mari se alatura distributiei: Jared Leto, Salma Hayek, Al Pacino si Jeremy Irons. De mentionat este si romanca Madalina Ghenea, cu o scurta aparitie ca Sophia Loren.

Impresia mea este ca filmul te poarta prin toata gama de emotii: de la teama la uimire, de la frustrare la speranta si de la extaz la agonie. Niciun personaj nu e plat, toate au o motivatie cu care poti empatiza sau pe care macar sa o poti intelege, iar actiunile lor se schimba pe masura ce dinamica relatiilor se modifica si ea. E un film care incepe de la o ipoteza pozitiva, o nunta intre doi tineri, si se termina tragic pentru toata lumea. Dar fix asta da frumusetea actiunii: validarea principiului ca toate au un inceput si un sfarsit, chiar si pentru bogati. 

Din cauza duratei sale lungi, de doua ore si jumatate, ritmul e unul tihnit si relaxat, ceea ce pentru spectatorii obisnuiti cu maratonul de momente spectaculoase si cu un umor spumos, poate fi cam lent si cam fad. Mie mi s-a parut ca vibe-ul seamana putin cu cel al peliculei The Irishman, apreciata de cei care prefera sa analizeze actiunea din toate unghiurile posibile si sa nu piarda niciun detaliu. De altfel, Martin Scorsese era la un pas de a regiza si acest film! Cu toate astea, recunosc ca mi-ar fi placut ca scenariul, detaliile vizuale si coloana sonora sa se remarce si mai mult in povestea familiei Gucci.

Acestea fiind spuse, te invit sa faci din nou cunostinta cu Lady Gaga intr-o ipostaza in care n-ai mai vazut-o niciodata.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.