Personaje principale: Ramona (Jennifer Lopez) si Destiny (Constance Wu)
Regizor: Lorene Scafaria
Durata: 110 min
Lansare in Romania: 27.09.2018
Casa de distributie: Vertical

Cand te gandesti la un film cu stripperite, ai putea crede ca are un target masculin. Cu atat mai mult cu cat Jennifer Lopez isi zbenguie la bara fundul ei perfect si aproape gol, la 50 de ani care par 20. Dar dincolo de fundulete lucrate si gagici misto, filmul asta face un salt in epoca adolescentei mele si expune in cel mai emotionant mod un grup de femei unite, ceea ce iar a tras de niste sfori personale. Of, cat mi-a mai placut!

Hustlers

Destiny si Ramona se cunosc la clubul de striptease unde lucreaza impreuna, una ca vedeta show-ului, cealalta ca nou-venita nebagata in seama. Prietenia lor se dezvolta, insa, intr-o relatie de afaceri iar criza din 2008 le determina pe cele doua sa improvizeze ca sa faca bani.

Dar pentru ca povestea nu e un basm ci e inspirata din realitate, lacomia le directioneaza in scurt timp spre pericole pe care nu le mai pot evita.

Impresie generala – probabil cel mai bun film cu Jennifer Lopez

Jennifer Lopez e una dintre cele mai sexy femei de varsta ei, o dansatoare remarcabila, o cantareata charismatica care stie sa faca show-uri incendiare, dar la capitolul actorie, parca nu si-a ales mereu cele mai stralucite filme. Insa Hustlers a rupt lantul de alegeri neinspirate si a pus-o intr-o lumina foarte buna. Din toate punctele de vedere.

Scenariul e dinamic si capabil sa te tina lipit de ecran de la inceput pana la final. Intr-o oarecare masura, nu e doar meritul scenariului. Dar dincolo de gagicile super bune, e atmosfera filmului definita de girl power. Modul cum pelicula construieste treptat relatia dintre Destiny si Ramona, cu bune si cu rele. Grupul lor unit de idei ilegale, dar care in timpul liber e o adevarata comunitate de femei care se ajuta intre ele. Un mic spoiler: scenele de Craciun sunt preferatele mele, mi-au adus aminte de propriul meu grup din facultate, la fel de rasfirat acum, si asta mi-a cam strapuns corazon-ul.

Un alt punct forte al filmului este nostalgia la care recurge pentru a te face sa te indragosesti de film. Multi ne-am trait adolescenta/tineretea in anii 2000 si tot cumulul de indicii estetice te poarta ca intr-o masina a timpului in acea perioada. Sa nu mai spun de aparitia lui Usher, pe care eu il adoram cand eram pustoaica, si un mini show de zile mari in film. A fost ca si cum i-as fi dat stafeta pentru cateva clipe Dianei de 14 ani.

Cred ca rolul Ramonei i-a iesit atat de bine lui Jennifer Lopez pentru ca in fiecare clipa, aveam impresia ca femeia asta se joaca pe sine. De altfel, nu e primul ei rol in care interpreteaza o femeie din clasa de jos care face ea ce face si se imbogateste. Ring a bell? Asa si Hustlers, intr-un fel, e un videoclip mai lung pentru Jenny from the Block. Dar asta nu e nicidecum un defect, ci o calitate a filmului. O alta treaba misto e ca Hustlers nu are vreun romance in prim-plan, nu exista o poveste de dragoste, ci firul epic se bazeaza exclusive pe prietenia femeilor, ceea ce mie mi se pare educativ si de bun augusr din cand in cand in cinema.

Asa ca e clar ce o sa-ti spun, nu? Misca-ti funduletul la cinema si vizionare placuta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.