Indiana Jones e una dintre seriile cu care am crescut. Daca ma intrebi de-un film cu Harrison Ford, adevarul este ca, cinefila de mine, ma cam balbai. Sorry, Blade Runner. Uneori am impresia ca, asemenea celor din Tanar si Nelinistit, Harrison Ford a devenit unul cu Indiana Jones. Si aparent si el simte asta, pentru ca a declarat intr-un interviu ca n-ar vrea ca personajul sau sa fie jucat de un alt actor dupa ce el se retrage. Dar hai sa nu ne gandim mai departe. Momentan, avem in fata o mandrete de Indiana jones and the dial of destiny, iar cea mai buna alegere este sa te duci fuguta sa-l vezi. Uite de ce.

Indiana jones and the dial of destiny

Povestea e cu imbarligaturi, personaje-surpriza, ba chiar si cu niste twist-uri temporale. Si pe scurt, un artefact de pe vremea nazistilor se dovedeste a fi un obiect mult mai valoros pentru omenire decat parea la inceput, iar arheologul Indiana Jones are misiunea de a-l recupera. Dar Indy nu e singur in aceasta aventura remarcabila, ci are alaturi camarazi si camarade de baza.

Impresie generala – un film ca un puzzle

Dupa 4 filme regizate de Steven Spielberg, al 5-lea, si primul sub egida Disney, si-a schimbat regizorul. Si era gata-gata sa nu-l mai aiba nici pe Harrison Ford, care oricum a declarat ca e ultimul episod din serie al lui. Asta pentru ca avea 78 de ani cand a filmat, iar la premiera 80, ceea ce-l face cel mai in varsta protagonist dintr-o productie Disney. Cu toate astea, actorul s-a antrenat zdravan pentru rol si l-a dus cu demnitate, mai ales ca Indiana Jones e cel mai putin static personaj din serie.

Filmul a iesit atat de bine ca pana si Steven Spielberg si-a dat binecuvantarea, dupa ce a vazut un screener, exclamand uluit ca era de parere ca era singurul care putea face asta, dar se pare ca nu. Sunt multe lucruri faine in noul Indiana Jones: dinamica super plina de actiune si de suspans, ca nu apuca sa-ti fuga gandul la altceva, actorii care intra grozav in pielea personajelor lor ca te fac sa simti ca esti acolo, in mijlocul actiunii, aparitia fugitiva, ce-i drept, a lui Banderas, care ramane iubirea tineretii mele, locatiile de vacanta care-ti aduc aminte sa cumperii odata biletele alea spre Maroc, stilul regizoral fluid si gradual, efectele speciale si cate si mai cate.

A propos de efecte speciale, o sa-l revezi pe Indiana Jones tinerel! Si partea si mai interesanta este ca acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei tehnici AI, prin care toate expresiile din tineretea lui Harrison Ford au fost preluate si adaptate pe corpul de acum al actorului. Practic, e tot el, chiar intors in timp.

All in all, asa premiera nu trebuie ratata la Cinema City! Go see it!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.